sobota 21. března 2015

Jak na mastnou ofinu + suché šampony

Přeji slunečné sobotní dopoledne.

Na krasna.cz jsem našla článek na téma Jak zatočit s mastnou ofinou.

V podstatě jsem se nic nového nedočetla, protože jsem kdysi ofinu měla a vím, co to obnáší.
Jen mě to inspirovalo k vytvoření tohoto článku pro ty, co nad ofinou právě přemýšlí nebo už ji mají, ale neví si s ní rady.

Jsou to vlastně krátké vlasy dotýkající se čela, které se potí a tím se ofina více mastí.



Častější mastění může mít na svědomí i váš balzám, maska nebo kondicioner, proto na ofinu dávejte minimum těchto výrobků.

Na ofinu si co nejméně sahejte. Jak při fénovaní, tak žehlení. Třeba si pomožte hřebínkem. Ruce totiž v sobě mají určité množství mazu.

Já jsem si ji i každý den umývala. Když jsem tak neudělala byla na druhý den hned mastná a vypadala hrozně.

Pokud máte rovnou ofinu je dobré ve finále použít lak na vlasy, aby držela svůj tvar, ale ne moc velké množství. Pod tíhou laku plihne. Lak by měl být kvalitní aby vlasy nezatěžoval.

Pokud nemáte čas na umývaní ofiny, tak můžete vyzkoušet suchý šampon. V drogeriích najdete spousty těchto produktů. Sice nenahradí plnohodnotné umývání vlasů, ale trochu pomůže. Jen ne každému vyhovuje.

Pamatuju si jako první suchý šampon jsem měla Amicu od Alpy, byl to sypký pudr 


A jako druhý výrobek jsem si pořídila Syoss. S tímto byla aplikace jednodušší, protože byl ve spreji
Použití suchých šamponů je velmi jednoduché. Stačí rozptýlit do vlasů, ručníkem jemně vetřít a potom stačí jen vyčesat. Klidně můžete i profouknout fénem.

Když si vzpomenu na ty rána, co jsem vstávala a každý vlas na ofině šel někam jinam, to byla hrůza. Ofinu jsem si nechala dorůst a mám klid. 

Pokud tyto šampony používáte a aspoň trochu vás to zajímá, tak tady se můžete podívat na test suchých šamponů.

A jak vy pečujete o svou ofinu? Nebo žádnou nemáte?
SHARE:

6 komentářů

  1. Já si s ofinou užila své. Každý den jsem ji umyla nad umyvadlem, protože jsem bez umytí nemohla vyjít z baráku. Vypadala jsem prostě strašně, mastná, rozcuchaná. Ale i suché šampony jsem používala :-). Jen jsem s nimi nebyla moc spokojená :/...
    Zvu Tě na SOUTĚŽ , ve které můžeš vyhrát den se značkou Yves Rocher, se mnou, dalšími bloggerkami a především se zúčastnit projektu, díky němuž můžeš ukázat svou lásku k přírodě :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Také jsem měla ofinu a byl to u mě problém, vadila mi :D tak jsem ji nechala dorust a problém byl pryc :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Mám ten samý problém, co ty. Ale díkybohu už ji mám celkem dlouhou takže tak velké problémy už s ní nemám :D Ale už bych si po třetí ofinu zkrátit nenechala :) Nechápu, že mě nikdy nenapadlo použít na ni ten suchý šampón, super tip :)

    Life by Peggy

    OdpovědětVymazat
  4. Ja používam suché šampóny dosť často, skúšala som Klorane, Syoss, obyčajný detský zásyp na zadok, áno, aj ten funguje na tento účel veľmi dobre a ani neviem, čo všetko som už skúsila, teraz najnovšie používam ako suchý šampón jeden púder, ktorý je na moju pleť pritmavý, tak šup ho na vlasy a ono to fakt funguje navyše ako hnedovláska sa aspoň nemusím trápiť bielymi stopami vo vlasoch.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
  5. Tak použít dětský zásyp nebo obyčejný pudr na vlasy by mě opravdu nenapadlo. :-)

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig