neděle 15. května 2016

Přípravy na svatbu

Přeji pěkný den.

Kdo mě sleduje delší dobu, tak ví, že mě přítel na Štědrý den minulého roku požádal o ruku. Přípravy na svatbu jsou v plném proudu a je na čase vám napsat, jak všechno probíhalo.

Jako první jsme museli určit termín, protože bez něj se nedalo nic domluvit. Všude kam jsme se šli jen informovat, všechny zajímalo jediné, termín.
Šli jsme tedy na matriku na městském úřadě a vše domluvili. Překvapilo mě, kolik toho chtěli vědět a jelikož se budu vdávat na Slovensku a brát si v podstatě cizince, tak jsem potřebovala z ČR tzv. Vysvědčení o právní způsobilosti k uzavření manželství, které mě stálo 500 Kč. Tady na Slovensku jsme ještě platili 60 eur za to, že jsem český občan a 33 euro za termín, protože chceme svatbu v pátek a bylo to mimo termíny, které nám nabízeli.

S termínem souvisí oznámení a pozvání ke svatebnímu stolu, které jsem si navrhovala sama, protože se mi klasicky nic nelíbilo. Na internetu jsem našla obrázek, text, zvolila typ písma a pán v grafickém studiu nám vše udělal dle našeho přání.

Pro pozvané hosty jsme zařídili ubytování v penzionu Rekrea tady v Levicích.
Zdroj

A hned vedle penzionu je restaurace Koliba, kde budeme mít hostinu. Nechala jsem udělat světle modrou výzdobu v kombinaci s krémovou barvou, na kterou jsem dost zvědavá a určitě vám ji vyfotím.
Zdroj

Svatební dort nám bude dělat kamarádka, na který ještě musím objednat postavičky.
Zdroj

Účes bych chtěla podobný tomuto.
Zdroj

Svatební šaty si budu půjčovat a paní v salónu řekla, že mi bílé šaty nebudou slušet, protože jsem moc bledá a tak jsme vybíraly z krémových barev. Nemám přesně jejich fotku, ale vypadají střihem podobně. Jsou trochu světlejší a spodek šatů bude "nadýchanější", protože budu mít kruhovou spodničku.
Zdroj

Jelikož jsou šaty v horní části hezky zdobené, tak ze šperků budu mít jen náušnice. Maminka s tatínkem mi jedny krásné z bílého zlata koupili. Ve skutečnosti jsou o dost hezčí.


Když jsem kupovala boty, nevěděla jsem, že budu mít krémové šaty a tak jsem si koupila bílé. V podstatě bych mohla mít i tenisky, protože pod šatami nepůjdou vidět.

Na internetu už vybírám svatební kytici, která by se mi líbila a nejvíce mě oslovila tahle. Takže chci podobnou s modrobílými květy.
Zdroj

A jako poslední tu mám pro vás fotku prstýnků, bez kterých by žádná svatba nebyla. Jen škoda, že můj foťák nedokáže zachytit tu krásu. Uprostřed je pruh z bílého zlata, okraje jsou ze žlutého zlata a dovnitř jsme nechali vyrýt datum svatby, takže svatba už prostě musí být.

Prošli jste si taky těmito přípravami nebo vás teprve čekají?
SHARE:

23 komentářů

  1. isto bude z teba krásna nevesta :) želám čo najviac šťastia a lásky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ráda jsem si početla:-) Přeji ať všechny zbývající přípravy jdou pokud možno beze stresu a ať máš nádherný den D:-) A samozřejmě přeji spoustu štěstíčka:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Wau, máte to riadne rozbehnuté tak verím že všetko v finále víde ako si želáš, svadbu si uži poriadne :) prajem vám veľa lásky v spoločnom živote :)) a prosím urob potom a článok o svadbe ....

    OdpovědětVymazat
  4. Určite budete mať prekrásnu svadbu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc krásny článok, želám ti veľa šťastia a najmä lásky od manžela ♥ :D
    Môj blog: Girl with pink nails

    OdpovědětVymazat
  6. Urcite to bude velice pekne. I barvy si zvolila pekne. Modra je nadherna.:-) doufam ze pak ukazes presne saty co jsi mela.:-)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tobě určitě ukážu. :-D Ale potom udělám i článek. :-)

      Vymazat
  7. Téda, je toho zařizování a všeho opravdu dost, co tak koukám :) Tak ať se Vám pěkně zařizuje i nadále

    OdpovědětVymazat
  8. milujem takéto svadobné články :3 vymyslela si to naozaj super ;)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  9. Přeji hodně štěstí Marti! A šaty budeš mít krásné! Bude Ti to slušet :)

    OdpovědětVymazat
  10. Moc hezký článek Marti, určitě to bude skvělá svatba jak tak koukám :) ♥

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  11. Kolem svatby je vždy hodně příprav a jak tak koukám, máš celkem už jasno. Vybrala sis pěkné šaty, květinu a tak dále. Nejvíce mě zaujal tvůj prstýnek, je to krásná kombinace s tou růžovou.:) Už se těším až nám pak o své svatbě napíšeš.:)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, svatba je za rohem, tak už mám ve všem jasno. :-)

      Vymazat
  12. Přeji už nyní hodně štěstí. Budeš mít krásný účes :)

    touhyalasky.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig