pátek 23. září 2016

Za bránou Levického útulku 1

Přeji pěkný den.

Kdo mě sleduje delší dobu, ví, že dobrovolně pracuji v útulku. Už delší dobu jsem vám nepředstavila žádného psíka a tak mě napadlo, že vám napíšu menší info o více pejscích najednou.

Monča je mix teriéra a je velmi milá a hodná. Ve voliéře krásně čeká až ji připnu vodítko a venku ji více zajímá lidské pohlazení, než venčení. Je skvělá na chytání myší, protože když někde něco šustne, hned po tom skočí. Snese se s každým psíkem. Doporučila bych ji na dvůr se zahradou s přístupem dovnitř, ale klidně i do bytu. Byla by věrnou společnicí ke starším lidem.




Roky je ještě mladý psík. Měl to v životě těžké a lidská krutost nezná mezí. Byl zabalený do pytle a vyhozený. Naštěstí se z něj sám vykousal a byl nám nahlášen. Má krvavé uši, ale nevím od čeho. Rány mu denně čistíme a věříme, že mu brzy najdeme skvělý domov, kde se bude mít už jen a jen dobře. Jeho povaha je klidná, užívá si každé pohlazení, ale na ostatní psíky vrčí. Je vhodný jak do bytu, tak na zahradu s přístupem dovnitř.


Eliot, další mladý psík, který to neměl v životě lehké. Byl nalezen na opuštěném místě v příkopě i s odpadky. Zřejmě ho tam někdo vyhodil. Jeho odchycení bylo složité, protože k sobě nechtěl nikoho pustit. Nakonec sám skočil do auta a potom nastala situace, které se nyní už jen smějeme. Eliot začal vrčet, cenit zuby a nechtěl Broňu a Janu pustit do auta. Už myslely, že budou nocovat na cestě. Naštěstí se jim nějak podařilo sednout do auta a Eliot je už v útulku. Ze začátku na každého vrčel, nikdo se ho nesměl ani dotknout a teď už chodí na vycházky. Stále je vyplašený a na velké mazlení ještě není. Když získáte jeho důvěru, bude věrným společníkem ve vaší domácnosti. Nedoporučovala bych ho k malým dětem.


Maco je čistokrevný kavkazský ovčák a má jeden rok. Byl k nám dovezen od starších lidí, kteří už nezvládali se o něj starat. Do útulku jsme ho sice vzali, ale hrozně v malé voliéře trpí. Potřeboval by obrovskou zahradu, hodně pohybu a pevnou ruku. Je to ještě takový přerostlý puberťák, který se rád blázní.


Více informací najdete na FB stránce Levického útulku.

Co vy a pejsci, máte doma nějakého?
SHARE:

12 komentářů

  1. Všetkých by som ich brala. My máme s mamkou Elišku, čierneho kríženca z košického útulku a je to miláčik. Máme ju od vianoc a síce je ešte stále trošku bojko, za nič by sme ju nevymenili.

    SlavikStories
    Čítanie je sexy

    OdpovědětVymazat
  2. To sú ale pokladíci. Ak mám byť úprimná, naozaj veľmi ťa obdivujem, pretože by som každý deň plakala, že si ich nemôžem zobrať domov a že sú v klietke. Práve z tohto dôvodu, keď niečo dávame útulkáčom, tak im zväčša posielame peniažky, pretože by sme nedokázali (ani ja ani mamina) pozrieť sa do tých očí a nezobrať si ho.

    Čo je dobré to musím mať aj s novou GA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš, že bych si je taky nejraději všechny vzala. Beru to už tak, že je jim v útulku lépe než tam, kde donedávna ještě trpěli.

      Vymazat
  3. Je to smutné kolik takových krásných psů jsou bohužel v útulku, prostě majitelé co tzhle pejsky měli by se měli stydět! Protože jsou nádherní a někteří jsou i vážně chudáci. Věřím že každý z nich najde majitele kterého oni potřebuji :)))
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak v to doufám i já. To by ses divila, jak lidé dokážou být zlí.

      Vymazat
  4. Chudák Roky, když čtu jeho příběh a vidím ho, tak se mi skoro chce brečet. Někteří lidi jsou doopravdy zlí a krutí:-( Všem pejskům moc přeji, ať co nejdřív najdou nový domov, kde budou spokojení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si to přeji a hlavně těm, co už jsou v útulku strašně dlouho.

      Vymazat
  5. já mám pějsky ráda, teda ža na trhače a ty co jsou rozzuření:-D to se pak bojím jen projít, i když jsou za plotem... všechny se mi líbí a kdybych mohla, každého bych si vzala domů:) a je hrozný, jak se lidé k nim chovali... :/

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já bych si je taky nejraději vzala, ale nejde to.

      Vymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig