neděle 28. května 2017

Vonné vosky Jemnô

Přeji krásnou neděli.

Naskytla se mi možnost vyzkoušet vonné vosky od značky Jemnô a v dnešním článku bych vám o nich ráda napsala.

Pro ty, co slovenskou značku Jemnô ještě neznají, na trh byla uvedena v prosinci 2016 a vyrábí zdravé sójové svíčky, čajové svíčky a vonné vosky. Za celou touto výrobou stojí velmi příjemná osůbka Barborka Moravčíková. Jestli vás zajímá více informací, jak tato značka vznikla, můžete si přečíst krásné povídání na stránce kvalitne-slovenske.sk.

Vonné svíčky a vosky Jemnô jsou vyrobené ze sójového vosku a tak jsou zdravější alternativou klasického parafínového vosku.
Sójový vosk je šetrnější k našemu zdraví a taky ekologičtější. Topí se pomaleji, takže vosk vydrží déle a vy se můžete z krásné vůně těšit o mnoho více, než u klasické svíčky.

Vosky do aromalampy Jemnô jsou odlévány ručně ze 100% přírodního sójového vosku. Použité jsou jen kvalitní čisté přírodní silice.


Každý vosk je zabalen v průhledném obalu s krásnou etiketou, na které je nakreslený obrázek podle vůně. Ze zadní strany je štítek s důležitými informacemi a v balení najdete 3 ks vosků ve tvaru srdíček.

Použití vosku je velmi jednoduché. Srdíčko vložíte do aromalampy a zapálíte čajovou svíčku. Stačí vložit jen jedno srdíčko, které vydrží vonět cca 2 hodiny. Pokud neradi často měníte vůně, můžete vložit do aromalampy všechny 3 srdíčka. Nemusíte se bát, že vám roztopený vosk přeteče. Já to takto dělala. Napřed jsem dala jedno srdíčko a když mi vosk voněl, přihodila jsem k němu další dvě. Doba krásné vůně odpovídá uvedenému času na obalu, přiznám se, že jsem to nestopovala a jen relaxovala u velmi příjemných vůní.

Nově jsou teď vosky vyrobené i s kousky květů, pomerančové kůry a santalového dřeva, záleží na dané vůni. Po zapálení se do prostředí postupně uvolňuje vůně čistých silic, které mají aromaterapeutické účinky.

Celkově jsou tyto vůně jemné a opravdu přírodní. Nečekejte žádné umělé napodobeniny. Musím taky vzpomenout, že mě vůně nijak nedráždily. U některých jiných vosků se mi stávalo, že vůně byly moc intenzivní, pálilo mě z nich v krku a nebo mi začalo být špatně.
Každá vůně mi krásně provoněla větší pokoj a vůně šla cítit i na chodbě, po příchodu z venku.

Nevím, jak zvyknete vypálené vosky vytahovat vy, ale já vždy vkládám aromalampu, na malou chvíli, do mrazničky. U těchto vosků jsem ji tam musela nechat déle. Až jak okraje popraskaly, teprve tehdy šel vypálený vosk vydloubnout.

Dostáváme se k jednotlivým vůním. Nebudu vám tu kopírovat oficiální popis, ale popíšu vám vůni tak, jak mi voněla. Berte můj popis s rezervou, protože každému voní něco jiného. To, co mi nevoní, neznamená, že nebude vonět i vám.

Dost z tohoto vosku cítím strom ylang ylang, jehož esenciální oleje z květů se běžně používají v aromaterapii, ale i kosmetice. Ostřejší vůně ylang ylangu je něčím zjemněná, ale i tak má velmi zvláštní vůni. Je taková nasládlá a jemně kořenitá. Nevím proč, ale po přivonění se mi v hlavě vybavuje vůně nějakého přírodního mýdla. Vůně bez problémů provoní velký pokoj.

Vůně borovic, šišek, jehličí, smůly z poraněného stromu... To vše mi tato vůně připomíná. Vůně je ostřejší, připomínající opravdovou procházku po lese. Není to nic, co bych chtěla cítit ve svém obýváku, ale věřím, že si své oblíbence najde.

V tomto vosku je pouze levandulová silice a kdo mě sleduje delší dobu, ví, že vůni levandule nemám ráda. I tak jsem našla pro vosk využití a darovala ho mamince, která tuto vůni miluje. S voskem byla velmi spokojená, voní jako opravdové levandulové květy a pokud i vy milujete čistou vůni levandule, tento vosk doporučuji.

Vianočno
Tohle je sezónní vůně, která bude dostupná jen před Vánocemi. Moc tuto vůni necítím, jen po přivonění k aromalampě, ale když přišel manžel do obýváku, hned zjišťoval, co nám tu tak voní. Je to taková ta typická vánoční vůně. Po přivonění k vosku cítím vůni skořice a po rozpálení i vůní pomeranče.

Pro mě, má asi nejkrásnější vůni ze všech výše zmiňovaných vosků. Je to svěží, nasládlá vůně pomerančů, která dokáže zvednout náladu. O této vůni řekl manžel, že i mu moc hezky voní, což se u různě voňavých věcí moc nestává.

Celkově jsem s vosky Jemnô velmi spokojená. Vůně bych přirovnala k přírodní kosmetice, která taky voní trochu jinak, než ta "chemická". Takže pokud milujete opravdu čisté přírodní vůně, zamilujete si i tyto sójové vosky.

Barborce moc děkuji za možnost přivonění k tak příjemným vůním, odvádí opravdu parádní práci a plní si tak svůj sen.
Jestli jsem vás aspoň trochu nalákala, vosky i svíčky Jemnô můžete koupit na e-shopu jemno.sk a přidávám i seznam obchodů, kde tuto značku taky koupíte.

V balíčku mi přišlo pár vzorečků i pro vás, takže se velmi ráda podělím. Zasoutěžit si můžete o vzorek vosků (1 srdíčko) V lese a Láska. Navíc vám tam přidám i vzoreček mé oblíbené vůně Radosť, kterou nemám na fotce.

Edit: Soutěž byla ukončena a vonné vosky vyhrává komentář č. 2, gratuluji. :-)
SHARE:

28 komentářů

  1. Ty jsou tak roztomilé :-) Miluji vůně a vosky zkouším moc ráda, proto se rozhodně musím pokusit vyhrát :-)
    Barthova.m@email.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi líbí ten tvar, už jen na pohled vypadají moc hezky. :-)

      Vymazat
  2. Krása, co dodat. Já běžné vosky nepálím neboť jsou akorát plné chemie, občas si zapálím Yankee vosk nebo jsem si párkrát koupila normálně vonné pryskyřice, ty jsou také čisté a prý i zdravé. Ztuhlý vosk jsem nezkoušela dávat do mrazáku, to budu muset vyzkoušet. Já ho nechám rozehřát a pak ubrouskem setřu nebo vyliji. Koukám na stránky (kvalitné-slovenske) a mají zde spoustu zajímavých věcí, které se mi líbí.
    Můj mail je terezka0000@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O vonných pryskyřicích čtu poprvé, určitě se po nich podívám, zní to lákavě. Ano, ta stránka je super, taky jsem se na ní dívala. :-)

      Vymazat
  3. Naozaj lákavé kúsky :) len škoda, že si neskúšala tie ďalšie vône nafotiť nejak inak, lebo to vyzerá ako jedna a tá istá fotka - aj keď pri pohľade na balíček vidím zmenu :) vonné vosky som inak ešte neskúšala no určite by sa mi hodili teraz keď mám čínsku aromalampu :)

    Sladeckova219@gmail.com Www.lifi.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a na těch fotkách jde právě o změněný balíček. Pokud člověk článek jen nepřeletí, určitě se mu nebudou zdát fotky stejné.... :-) Když fotím do jednoho článku, snažím se mít fotky stejné. Ale děkuji za připomínku. :-)

      Vymazat
  4. Jé, ráda bych vyzkoušela nějaké jiné vonné vosky než YC :)
    Moniicka.s(zavinac)gmail.com

    OdpovědětVymazat
  5. Bože to je tak strašně pěkné ♥ určitě bych jednou chtěla zkusit tu vánoční variantu, ta musí být pecková ♥
    tynka.kosulicova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě tu vánoční vůni moc necítím. Cítím ji jen po přivonění k aromalampě, ale manžel vůni hned ucítil, když přišel do pokoje. :-)

      Vymazat
  6. Ty jsou tak roztomilé!! :) Já zatím přírodní vosky nijak nezkoušela, ale pálím vosky od YC :)
    Misa.Pavlikova15@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. YC jsou fajn, ale některé jejich vosky jsou až moc intenzivní. :-)

      Vymazat
  7. Musia voňať naozaj krásne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Voní velmi příjemně a věřím, že každá vůně má své oblíbence. :-)

      Vymazat
  8. Už len tie názvy sú nádherne slovenské :) Ja mám len jedno srdiečko, čo bolo v biobeauty krabičke a veľmi si ho šetrím, nádherne vonia :)
    17monika6@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to srdíčko mám schované. Ta vůně se obzvlášť povedla. :-)

      Vymazat
  9. O týchto sviečkach som ešte nepočula, ale sú naozaj maximálne roztomilé!! ♥♥ Krásny článok :)
    Girl with pink nails

    OdpovědětVymazat
  10. Sviečky vyzerajú vážne skvelo. Krásny članok. :)

    0simplicitylife@centrum.sk

    OdpovědětVymazat
  11. Zabudla som pridať svoj email :(
    alexandra17996@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  12. To by se mi líbilo :)
    miuka12@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Sú naozaj krásne a veľmi by si ma potešila :)

    V.sinalova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  14. Sviecky by ma velmi potesili, navyse ak su slovenske a prirodne <3 doma sme uz mali sviecku Laska a bola naozaj uzasna.
    susanmarc@azet.sk

    OdpovědětVymazat
  15. Krásne tvary, skvelé vône, zabojujem rada o ne :) tanidlo@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  16. S vosky ještě nemám zkušenost, vůně miluju,svíčky též:-)
    Krásně nafoceno a názvy jsou úžasné.
    Díky za soutěž.
    Krásné dny.
    Bohunka zavináč naiser tečka cezet

    OdpovědětVymazat
  17. Vypadají zajímavě :)

    http://neverforgetneverlookback.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  18. Některé ty vůně si dokážu živě představit.:)

    somethingbykate@seznam.cz

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig