pondělí 24. července 2017

Bezpečnost na prvním místě

Přeji pěkný den.

Často se mi stává, že potkávám cyklisty. kteří nemají žádné reflexní věci a co ještě hůř, nemají ani osvětlení. Tím samozřejmě neohrožují jen sebe, ale i blízké okolí.
Jelikož jsem teď začala více jezdit na kole, zajímala jsem se i více o bezpečnost a o to, aby mě šlo na cestě co nejlépe vidět.
Proto bych vám, v dnešním článku, velmi ráda ukázala, že nosit reflexní prvky nemusí být nehezké, otravné a už vůbec nepohodlné.

Vše jsem vybírala na e-shopu stoklasa.cz a byla překvapená, jak široký výběr, v této oblasti, mají.


Jako první vám ukážu reflexní plastové prvky na dráty kol. Balení obsahuje 36 kusů a pokud nekoupíte dvě balení, vychází to, že si dáte reflexní prvek na každou druhou vidlici na předním i zadním kole. Podle mě to plně postačuje.  Na e-shopu mají na výběr pouze mix barev a dorazí vám tyto krásně zářivé barvičky.

Aplikace je velmi jednoduchá. Drážku přiložíme na vidlici a zatlačíme. Na e-shopu je napsané, že drží pevně. Nevím, co tím mají na mysli, ale jestli myslí, že z vidlice prvky neodpadávají, souhlasím. Jinak jsou volné a při pomalé jízdě vesele běhají nahoru a dolů a dělají i menší hluk. Tyto prvky mi připomínají dětství, kdy jsem si na vidlice přidělávala céčka, dělali jste to taky? Při rychlejší jízdě funguje odstředivá síla a prvky drží pevně u ráfku a nedělají žádný hluk. Kulatý tvar těchto reflexních prvků zaručuje viditelnost 360 stupňů a krásně odráží světlo z jakéhokoliv pohledu.

Možná tomu nebudete věřit, ale dalším reflexním prvkem, který dokonce splňuje evropskou normu kvality EN 13356 je tento přívěsek ve tvaru roztomilého hrošíka. Na e-shopu mají na výběr i z jiných zvířátek. Moc se mi líbila myš, ale ta tehdy nebyla skladem. Hrošice má kolem krku slušivou šálu a připevňuje se pomocí plastové karabiny. To jediné bych změnila, protože je karabina trochu širší a nejde mi připnout na každý batoh. Jinak taky krásně odráží světlo a zajišťuje lepší viditelnost při nepříznivých podmínkách.

Hrošíka většinou nosím na batohu, protože ten si, na kolo, beru nejčastěji.

Jako třetí, pro všechny určitě známé, jsou samonavíjecí dlouhé pásky. Na výběr je opět z více barevných variant a mě přišly tyto 3 krásné odstíny. I když pásky nesplňují normu, taky skvěle odráží světlo a jdete vidět z velké dálky. Samozřejmě pásky musíte mít na viditelném místě a nic by je nemělo zakrývat.

Dají se nosit v podstatě na čemkoliv, co berete sebou. Na kabelce, tašce, batohu a klidně i na ruce. Na ruce je sice nenosím, ale na batohu mám jednu stále.

S těmito reflexními prvky už nemusím mít strach, že mě řidič přehlídne. Všechny totiž skvěle odráží světlo a jde mě vidět už z velké dálky.

Děkuji e-shopu stoklasa.cz za poskytnutí výrobků k recenzi.

Jezdíte na kole? Jaké reflexní prvky používáte vy?
SHARE:

23 komentářů

  1. Na kole nejezdím a žádné takové prvky nenosím. Ráda bych ale začala jezdit na bruslích

    OdpovědětVymazat
  2. Na kole nejezdím, ale vše vypadá super a navíc se dbá na bezpečnost! :)
    Petra | www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem tuto sezónu ještě ani nesundala kolo z půdy, takže jsem zatím takovéto věci nepotřebovala. Ani ve tmě se nepřesouvám z jedné vsi do druhé, protože jsem posera a bojím se po tmě, tak tyto věci nepotřebuju. Je ale dobře, že takto myslíš na svou bezpečnost :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si kolo koupila hlavně na cestu do práce a musím jet po hlavní cestě, takže je bezpečnost opravdu důležitá. :)

      Vymazat
  4. Rozhodně tyto věci jsou dobré, ale já nic takového nenosím :D ani kolo tu nemám a popravdě nic v česku takového jsem taky neměla, jelikož jsem večer ani v noci nejezdila, jen přes den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to fajn i na den, kdy je třeba škaredé počasí. :)

      Vymazat
  5. Já se snažím jezdit více méně přes den, protože moc osvětlení nemám a na ty pásky neustále zapomínám :-D docela se stydím, že jich mám tolik a stejně je nevyužívám.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  6. já na kole nejezdím a batůžky také nenosím, ale už jsem uvažovala o nějaké pásce na kabelku. Sice všude jezdím autem, ale někdy také musím po tmě vyrazit pěšky a nemám zrovna na sobě nic, čím bych byla pro ostatní viditelná. A ostatní by si měli tento článek přečíst. jednou jsme přehlédly na silnici po tmě dvě holky, ani jedna neměla reflexní prvek a kdyby je přítel na poslední chvíli nezaregistroval, asi bychom je srazily. Ještě nám skočily do cesty a hrozně se tomu smály... je to nebezpečné.
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodně lidí tohle zanedbává, což je opravdu nebezpečné.

      Vymazat
  7. Hezký článek, určitě užitečné věci :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  9. Na kole nejezdím vůbec, ale myslím si, že tenhle článek by si mělo přečíst spoustu cyklistů a chodců. Poslední dobou mi přijde, že velké procento lidí dost hazarduje se svým životem, ale i životem kolemjdoucích. Doma mám akorát tu pásku, takže ve tmě si jí občas beru když někam jdu :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stále potkáváme spousty neosvětlených cyklistů i chodců a je to opravdu nebezpečné.

      Vymazat
  10. Veľmi praktický článok! :) Super nápad :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  11. Popravdě na bezpečnostní prvky moc nejsem. Ale je pravda, že našemu štěňátku jsem pořídila obleček, který už reflexní prvky má. Na kole jsem měla jen svítící ventilky, ale jednou mě "čapli" policajti a musela jsem je sundat. Nechápu proč. Neoslňovalo to, jen to barevně svítilo.

    Inka Lifestyle Blog

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig