úterý 10. března 2015

Pohlednice koní - moje sbírka v dětství

Vítejte u dalšího článku.
Při procházení různých blogů jsem narážela na spousty sbírek. Bylo to od ubrousků přes dárkové taštičky až po obaly ze žvýkaček.
Jak jsem byla menší, taky jsem měla jednu sbírku, ale pohlednic koní. 
Pečlivě jsem je kupovala nebo dostávala od známých a nedávno jsem na ně narazila ve skříni.
Ještě si pamatuji, jak bylo těžké sehnat staré pohlednice například z nakladatelství Svépomoc nebo Panorama.
Oblíbené byly i novější nakladatelství Altin a Ditipo.
Všechny pohlednice mají pro mě obrovskou cenu a vzpomínku na dětství. 


Mám jich 216, ale už svou sbírku nijak nerozšiřuji.  

Sbírali jste nebo sbíráte taky něco?
SHARE:

6 komentářů

  1. Jeeeeeééé, to je krása!!! Pamatuju si, že moje sousedka sbírala pohledy koní.... a v dospělosti si i dva koně koupila :) Pamatuju si, jaké to bylo, když jsem jí nějaký pohled dala a jaké to bylo, když jsem si její sbírku prohlížela. Úplně na mě dýchla vůně našeho domu, sluníčko na klepadle na dvoře a svačina - chleba s máslem a pažitkou :)
    Já sama jsem sbírala obaly od čokolád. Podědila jsem sbírku po tetě, kde byly i skvosty z 60.let. Bohužel, nevím, kam ta sbírka přišla :(. Mám jen tu "svoji" modernější část.....
    Milý článeček! :) Děkuji.....
    Krásný den...Kat....

    OdpovědětVymazat
  2. Tak já budu podobná tvoji sousedce. :-) Jen těch koní v dospělosti bylo méně. Taky jsem si jednoho koníka pořídila, měla jsem ho docela dlouho, ale potom jsem se odstěhovala na Slovensko a koníka musela prodat. Sice je mi někdy smutno, ale vím, že je o něj velmi dobře postarané. :-)
    Obaly z čokolád ze 60. let je škoda, že už nemůžeš najít svou starší sbírku, ta by mě zajímala. Mám moc ráda "staré" věci. Mám doma i celkem slušnou sbírku staršího porcelánu a skla. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. To máš teda vážne nádhernú zbierku :) Ja keď som bola menšia, sestra tiež zbierala pohľadnice :) Tiež mala nejaké aj s koňmi, boli to moje obľúbené :)

    OdpovědětVymazat
  4. Super sbírka :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Sbírám pohledy z nějakých míst a nejlepší je, když mi dotyčný k tomu ještě něco napíše! ;) Už mám dva z Indie, jeden z Egypta, dokonce jsem měla jeden politý kávou z Holandska ;) a když někde jsem, tak si ho koupím sama! :D Brzy mi přijde i jeden z Lucemburska, jupíjej! ;)

    OdpovědětVymazat
  6. To musí být taky pěkná sbírka. :-) Já si z ciziny zase musím přinést magnetku na lednici. Bez ní se už ani nevracím. :-D

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig