úterý 14. července 2015

Jak si správně umývat vlasy?

Pěkný den, milé čtenářky.

Na stránce jenzeny.cz jsem našla článek, jak si správně umývat vlasy a rozhodla jsem se, že se s vámi o něj podělím a vyberu to nejdůležitější. 
Článek mě velmi překvapil a stejně tak jako u rozčesávání vlasů jsem zjistila, že i při umývání vlasů dělám něco špatně. 

Je to naprosto jednoduché.
Vlasy namočíme po celé délce. Použijeme malé množství šamponu a masírujeme jen pokožku hlavy u kořínků vlasů. Na vlasy do délek při mytí vůbec nesaháme. Potom opláchneme vodou a tím se šampon do délek přirozeně dostane. Důkladně oplachujeme, aby z nich už netekla žádná pěna a vlasy jsou umyté.

Pár rad na konec:
  • Horká voda neprospívá vlasové pokožce. Myjeme vlažnou vodou a na konci propláchneme studenou. Pokožka hlavy se tak prokrví a při pravidelném dodržování tohoto postupu se vlasy posílí a mastné vlasy se budou méně mastit.
  • Vlasy před mytím nečešeme. Pokud jsou zacuchané, poradí si s tím kondicionér na vlasy, který po umytí použijeme.
  • Kondicionér používáme pouze do délek na konečky vlasů. Nikdy si nedáváme kondicionér k hlavě, jinak vlasy zplihnou. Pokud máte krátké vlasy, tak kondicionér není vůbec potřeba.
  • Na každé umytí vlasů stačí malé množství šamponu. I když se vám může zdát, že šampon málo pění, tak je to dobře. Kvalitní mycí přípravky nevytváří příliš mnoho pěny.
  • Vlasy myjeme velmi opatrně. Nikdy je netřete mezi dlaněmi. To platí i u ručníku. Vlasy do něj zabalte a nechte chvíli, aby se vysušily. Jinak je polámete a zničíte si konečky.
  • Taky by se často neměly šampony měnit. Třeba si myslíte, že si na něj buď zvyknete nebo že časem přestane působit. Účinky se mění pouze vlivem ročních období, na které reaguje pokožka hlavy.
  • Vlasy by se neměly mýt častěji než jednou za 3 dny. Každý kontakt s chemickými přípravky vlasy zatěžuje a stresuje. Častým mytím způsobíte, že se vaše vlasy budou více mastit.
  • Šampon a kondicinonér 2v1. Normálním vlasům může vyhovovat, ale jak šampón tak kondicionér mají odlišnou funkci. Šampón nanášíme ke kořínkům, kde jeho účelem je umýt mastnotu. Kondicionér zase ke konečkům, protože kořínky u hlavy zatěžuje a zbytečně je mastí.
Zdroj

Dozvěděli jste se něco nového nebo už všechno víte? :-)

P.S.: Nezapomeňte se přihlásit do prázdninové Giveaway.
SHARE:

26 komentářů

  1. Čím víc takových článků čtu, tím mi vlastnictví vlasů přijde náročnější :D Dřív jsem vůbec kosmetiku neřešila, vlasy občas umyla ani nevím čím a měla jsem je nejlepší, od té doby, co řeším každý sulfát, mám vlasy hrozné a hlava mě svědí jak nevímco :D Snažím se umývat vlažnou (ale když je mi zima, tak to nevydržím), šampon na pokožku hlavy a promasírovat, někde jsem dokonce četla, že kondicionér patří jen do délek a ne na konečky, mám v tom hrozný maglajz :D Děkuju za článek, super rady :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všude píšou něco jiného a potom si vyber. :-D Já sulfáty neřeším. Používala jsem je celý život a když jsem si koupila přírodní věc a myslela si, jak dělám dobře, tak jsem byla akorát zklamaná. Na vlasy se mi teď osvědčil šampon od přítele Head Shoulders. Sice není přírodní, ale je fajn. Nesvědí, nemám lupy a vlasy mi vydrží i déle nemastné. Taky si vlasy neumývám studenou, miluji horké sprchy a na vlasy pustím akorát vlažnou vodu a to jen opravdu někdy. Kondicionér dávám všude do délek i ke konečkům.

      Vymazat
  2. Jak to tak čtu, tak se musím pochválit, že tak 80% toho dělám dobře :D A na tech zbylých 20% se musí ještě zapracovat :)
    http://holetothewonderland.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Moje mytí vlasů vypadá opravdu podle článku, snažím se tyhle věci dodržovat. Já nevím ale já si prostě vlasy myji na dvakrát, přijde mi že jsou daleko jemnější na dotek a lépe se umyjí, možná tohle dělám špatně. Co bych ještě řekla tak si před mytím vždy vlasy rozčešu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Záleží hodně i na typu vlasů. Nemůžu tohle posoudit, protože já si vlasy umývám jen jednou. A před umytím si je taky někdy rozčešu. :-)

      Vymazat
  4. Ha! Skoro celé to spĺňam len to s tou vodou studenou musím ešte doplniť :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super. Já se nedokážu opláchnout ve studené vodě a tak si pustím aspoň vlažnou. :-)

      Vymazat
  5. Praveze vlasky pred umytim treba rozcesat aby sa vycesali necistotky a stajlingove pripravky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Popravdě všude čtu něco jiného. Někde že česat a někde ne. Já žádné vlasové stylingové přípravky nepoužívám a i přesto si vlasy někdy před umytím rozčešu.

      Vymazat
  6. Skvelý článok!
    Našťastie väčšinu spĺňam ^^

    www.hellomynameisev.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. To je chvály hodné. :-) Já už se teď taky snažím. :-)

      Vymazat
  7. Fakt skvělý článek! Že bych měla šampon dávat jen ke kořínkům, jsem vůbec nevěděla, zajímavé :) -L

    OdpovědětVymazat
  8. Super článek. Většinu věcí již dělám, ale nevěděla jsem, že by se vlasy před mytím neměly česat.

    STYLE WITHOUT LIMITS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. U toho česání před umýváním asi bude záležet na typu vlasů, protože někde jsem četla že nečesat a jinde zase že česat. Já se někdy před umýváním učešu, ale někdy rozčesání nechám na kondicionéru. :-)

      Vymazat
  9. tak to s tým kondicionérom som netušila, vďaka za tip :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  10. Aha. No, tak od zítra už to budu dělat správně. :D Hezký článek. :)
    KattyLife

    OdpovědětVymazat
  11. Mýt si vlasy jednou za 3 dny bych asi nezvládla, záleží ale také to jaký šampon zrovna používám. :)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  12. Vlasy zásadě myju vlažou vodou :)) A kondicionér používám přesně podle pravidla, tak jsem ráda, že aspoň něco dělám dobře :))

    OdpovědětVymazat
  13. Kondicionér i šampon používám tak jak píšeš :) Dříve když jsem vlasy vysušovala ručníkem, tak jsem je různě mačkala, ale od nějaké doby to dělám tak jak píšeš

    OdpovědětVymazat
  14. Zajímavé, já musím mít šampon, co pořádně pění. :D

    Gold Tattoos

    OdpovědětVymazat
  15. Prekvapivo robím základ celkom dobre, ale zvyšok sa trochu líši. A aj keď kvalitný šampón nemá až tak peniť, znervózňuje ma, keď to nerobí :D
    GlitterCircus

    OdpovědětVymazat
  16. skoro pri každom umývaní vlasov si ich na konci preplachujem studenou vodou, ale nikdy som si nevšimla, že by to naozaj pomohlo proti rýchlemu masteniu :D inak super článok :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  17. Nejak tak to zhruba delam, hehe :D
    quietus.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  18. Pěkný článek:-) jinak to abych si sepsala na papír nějaký návod k tomu, abych si umyla vlasy:-D Jinak vůbec bych si neuměla představit ,že bych si vlasy myla až 3 den:-O naštěstí většinu těch věcí splňuji a ostatní zkusím přidat:-)
    TeriMiss

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig