úterý 10. ledna 2017

Diy sada na fotoalbum, scrapbooking

Přeji pěkný den.

Dneska dáme kosmetiku stranou a vrhneme se na mé tvoření. Kdo mě sleduje delší dobu, ví, že strašně ráda něco vyrábím, tvořím a vybarvuji antistresové omalovánky.

V dnešním článku bych vám ráda ukázala scrapbooking sadu na kroužkové album z e-shopu stoklasa.cz.  Na výběr mají ze 3 variant a já si vybrala variantu č. 2 romantic.


A co že ten scrapbooking znamená? 
Jde v podstatě o způsob zpracování fotoalb, deníků, přáníček nebo dárků. Slovo "scrapbooking" je složeninou slov scrap (ústřižek) a book (kniha), a lze ho volně přeložit jako "kniha (z) ústřižků". V tomto případě si tak vytvoříte originální album dle svých představ.

Sada obsahuje 6 kusů tvrdého kartonu s dírkami na kroužky, 12 ozdobných papírů s různými motivy, 2 karty se samolepkami, 2 karty s různými vyřezanými motivy k nalepení, 4 ozdobné stužky, sadu ozdob, kroužky, ozdobnou lepící pásku a 2 ozdobné rámečky.
K sadě jsem si ještě vzala samolepící kamínky a perly, protože jsem se bála. abych neměla ozdob málo. Sice jsem je použila, ale v pohodě bych si vystačila s obsahem v sadě. Vybrala jsem si světle fialovou barvu kamínků a v balíčku mi ještě přišla krásná růžová varianta. Tyto ozdobné kamínky, perličky a kytičky můžete použít i k dozdobení nějakého hrníčku, krytu na mobil, notebooku a všeho možného, co vás napadne. Výhodou je, že jsou samolepící a nepotřebujete žádné lepidlo.

Když mi sada přišla, měla jsem smíšené pocity. Doteď jsem nic podobného nevyráběla a vůbec jsem nevěděla, co s tou hromadou kartónů, papírů a nálepek dělat.
Pár dní jsem si sadu jen prohlížela a potom se dala do tvoření. Nebudu vám psát přesný postup, protože si stejně každý vyrobí album dle své fantazie.

V první řadě jsem si karton obkreslila na ozdobný papír, papír vystřihla a nalepila ho na karton. Takhle jsem postupovala se všemi papíry a kartony.

Každý papír v sadě je přeložený. Takže pokud se rozhodnete (stejně jako já) nalepit papír na celý karton, musíte počítat s tím, že tam budete mít viditelnou čáru z tohoto přeložení. Samozřejmě se dá z papíru vystřihnout jen kytička, nějaká část nebo papír nalepit od dírek na kroužky až po okraj. Tím pádem přeložení odstřihnete a vyhnete se tak i tvorbě přesných dírek na kroužky. Mě se více líbí způsob nalepeného papíru přes celý karton a tak jsem pracně vytvářela dírky do papíru.

Velmi důležité je mít fotky, které chcete do alba nalepit. Jelikož se jedná o malé album 15x15 cm, tak mi manžel v práci vytiskl vybrané fotky v různých velikostech. Některé byly malé, které jsem lepila celé a některé velké, ze kterých jsem vystřihávala jen osoby.

Album jsem příliš nedozdobovala, protože mi přišlo, že už samotný papír krásně zdobí. Níže se můžete podívat, co jsem vytvořila.


Nápis "always together" není součástí sady.


Zlatý provázek a stříbrné srdíčko taktéž není součástí sady.



Vytvořit album s touhle sadou je velmi jednoduché a zvládne to úplně každý, kdo má jen trochu trpělivosti a baví ho tvoření. Nejnáročnější pro mě bylo vystřihnout papír přesně podle tvrdého kartónu a potom udělat dírky do papíru tam, kde mají být.

Celé album jsem se rozhodla věnovat svým rodičům, protože je mám moc ráda a jsem šťastná, že je mám. Doufám, že jim udělá radost a bude se jim líbit.

Děkuji e-shopu stoklasa.cz za možnost vytvořit si z jejich sady originální fotoalbum. Pokud vás sada zaujala, koupíte ji tady.

Baví vás podobné tvoření, zaujala vás sada na fotoalbum?
SHARE:

44 komentářů

  1. To je skvělý nápad, vypadá to dost dobře :)

    OdpovědětVymazat
  2. tak toto je krásne, super si to vylepsila aj tými kamienkami, rodičov určite poteší :)

    OdpovědětVymazat
  3. To som ani nemala vidiet! Krasne :)
    www.veraparadis.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Asi bych napsala to samé, kdybych to viděla u někoho druhého. :-D

      Vymazat
  4. Je vidět, že sis s tým vyhrála a výsledek vypadá naprosto skvěle! :) Věřím, že rodičům se bude líbit :)
    Giveaway Saloos

    OdpovědětVymazat
  5. jé, opravdu moc krásné :) Já si koupila na Tenerife hezký deník a vyvolala si fotky ze stránky vyvolej.to a chci si udělat takové album. Co jsem s přítelem, tak to mám klasické album a vždycky, co se mi nahromadí více fotek, tak si je nechám vyvolat. Přece jen mít je jen v počítači, člověk nikdy neví

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Deník z Tenerife musí vypadat taky moc hezky. :-)

      Vymazat
  6. tak toto vyzerá naozaj super ♥

    OdpovědětVymazat
  7. jéj, super, takéto papiernické prkotinky sú niečo pre mňa :D veľmi sa ti to podarilo, no čo sa mi páči najviac je to, že si album vytvorila pre rodičov - ozaj jedinečný a milý darček ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Taky mám ráda tyto věcičky. Udělají mi vždycky obrovskou radost, i když je to jen kus papíru nebo malá kytička. :-)

      Vymazat
  8. Jéé, to by bylo něco pro mě :D Moc se ti to povedlo :)
    MY COZY CORNER

    OdpovědětVymazat
  9. Jéé, toto je skutočne skvelé :) a ako stvorené na krásny darček. Ja občas zvyknem mať kreatívnu chvíľu a vyrábať nejaké somarinky, len na to nemám príliš čas :/
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat
  10. moc povedene! Vypada to krasne:)

    PS: Zvu te na svoji giveaway na svem blogu o "Killin' it" tricko a brzy bude koncit! Budu rada kdyz se pripojis ZDE :)

    Bridge of Memories

    OdpovědětVymazat
  11. Super článok :) Ja takéto vecičky zbožňujem, vyskaldala som si tak aj náš svadobný album. Je to super nápad, pekná tvorivá práca.

    TheDaniellaBlog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Taky mám ráda takové věci na různé tvoření. :-)

      Vymazat
  12. Sada sa ki naozaj páči. Vždy som si chcela spraviť vlastný album a toto je ideálna varianta pre kreatívnych ľudí :) nápad oceňujem a chválim

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tohle je skvělá cesta, jak toho dosáhnout. Vše, co se v sadě nachází bohatě vystačí na krásnou výzdobu alba. :-)

      Vymazat
  13. Odpovědi
    1. Kdo by ne. :-D Bylo to skvělé na odreagování. :-)

      Vymazat
  14. I really like your blog. It's inspring!
    I follow you. Follow me back if you like my blog. http://kathydelight.blogspot.rs/

    OdpovědětVymazat
  15. Jééj ja mám moc rada takéto DIY vecičky. Len keby času bolo viac...

    NINAVE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten čas někdy i mě dost chybí, album jsem vyráběla přes svátky jen po večerech. :-)

      Vymazat
  16. Napřed jsem si říkala, že pro mě by to vhodný nebylo, nejsem zase tak kreativní, ale jak jsem viděla to tvoje zpracování, tak je to úplně úžasný! Strašně se mi to líbí.:)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výroba alba z této sady je opravdu velmi jednoduchá. :-)

      Vymazat
  17. Je to skvělé, zvlášť pro ty, co milují kreativitu a baví je něco vyrábět. Já osobně bych si akorát vybrala světlejší barvy alba, kdyby byly :)

    Měj se v lásce,
    Janet ( http:// janetsonrisa.blogspot.com/ )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mají různé alba v nabídce, takže si vybere opravdu každý. :-)

      Vymazat
  18. Wow to je parádní, po něčem podobným pokukuju už delší dobu. No dneska jsem z tama objednávala, tak příště vím po čem se podívat. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se podívej, mají více sad a jsou parádní. :-)

      Vymazat
  19. No to je ale krásné album ♥ Moc se ti povedlo :) A byla jsi překrásná nevěsta!

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig