neděle 14. května 2017

Vyčesávací hřeben pro psy Furminator

Přeji pěkný den.

Když jsem na stránce blogerky.cz našla výzvu, do které jsem se mohla přihlásit a tak otestovat jeden z mnoha kvalitních vyčesávacích hřebenů Furminator ani na chvíli jsem neváhala.
Hřeben jsem nechtěla pro svého pejska, ale pro útulkové psy. Bohužel mi do testování přišla neočekávaná nemoc a nemohla jsem hřeben vyzkoušet v práci. Nakonec jsem ho vyzkoušela v době vycházek na psech, které mají s útulkem taky něco společného.
Jelikož hřeben nebyl pro mého pejska, přemýšlela jsem, který bude nejvhodnější pro většinu psů a tak jsem vybrala vyčesávací hrablo pro velké psy s dlouhou srstí.


Hřeben přišel v plastovém balení, které obsahovalo návod k použití a krytku na vyčesávací hranu. Hřeben je žlutočerné barvy, má tlačítko pro jednoduché odstranění chlupů z hřebenu, ocelovou vyčesávací hranu a pogumovanou rukojeť, která je tvarovaná tak, aby se dobře držela a z ruky neklouzala.

Na vyčesávacím hřebenu velmi oceňuji tlačítko na jednoduché odstranění chlupů. Prostě ho jen zmáčknete, z hrany vyjede takový plíšek a ten odstraní všechny chlupy z hřebenu. Níže na fotce můžete vidět, jak to funguje.

Než jsem se vrhla na česání psa, ujistila jsem se, že nemá žádné rány, modřiny ani zplstnatělou srst.
Ocelová vyčesávací hrana není nijak ostrá, takže se nemusíte bát, že česáním svému pejskovi ublížíte. I přesto jsem na hřeben netlačila, jen jemně přejížděla dlouhými tahy ve směru růstu srsti.
Furminator srst krásně vyčesal. Stačilo 2x-3x přejet (záleží, jak moc pes líná) a už jsem musela vyčesávací hranu čistit. Naštěstí to díky tlačítku jde velmi lehce.
Celkově mi vyčesávání psů šlo rychleji, než s obyčejnými kartáči. Pokud máte doma línající mazlíčky a otravné chlupy skoro všude, určitě se oplatí připlatit si za kvalitnější hřeben. Navíc při pravidelném používání Furminator redukuje línání o 90%. Což bohužel posoudit nemůžu, protože jsem nečesala své psíky. A koho jsem vlastně česala?

Jako první jsem Furminator vyzkoušela na Inéz. Jako štěňátko hlídala pozemek, dobrá rodina se jí ujala a teď už je z ní spokojená babička. Na hřeben byla velmi zvědavá, stále se na něj ohlížela a dívala se, co jí dělá tak dobře. Z Inéz jsme toho vyčesaly asi nejvíce. Je až neuvěřitelné, jak psi dokážou línat. Přišlo mi, že jsme vyčesaly více chlupů, než má na sobě.

Dalšího na česání jsem si vzala Maca. Ten byl jako štěňátko nalezen přivázaný u jedné lavičky. Byl dehydrovaný, měl vysoké teploty a silnou parvovirózu. Veterinář dělal, co mohl a teď už je z Maca velký fešák. Vedení útulku se ho ujalo a zůstal u nich doma. Česání se Macovi taky líbilo a šlo vidět, že je na česání zvyknutý, hezky seděl. Velmi dobře se s Furminatorem česala dlouhá srst a taky jsem dost chlupů vyčesala.

Dále jsem Furminator zkoušela na Vandě. Je to fenka, která se do útulku podívala z té druhé strany. Ukazovala vystrašeným psíkům, že se nemusí bát lidí a že lidská ruka dokáže i pohladit. Vanda je česaná pravidelně, ale stále pouští chlupy, takže jim by se tento hřeben asi nejvíce oplatil.

A aby tohle česání nebylo líto mé Betynce, vyzkoušela jsem Furminator i na ní. Mám velkou výhodu, že nemá normální srst, ale vlas, takže doma vůbec nelíná. Samozřejmě hřeben něco málo vyčeše, ale není toho tolik, jako kdyby měla srst. Myslím, že Betynce by byl takový hřeben zbytečný a proto jsem ho chtěla hlavně pro opuštěné psíky. Až budu zdravá, určitě se dostane tam, kam má.

S vyčesávacím hřebenem Furminator jsem velmi spokojená a jestli vás zaujal, koupit ho můžete třeba tady. Na e-shopu najdete velký výběr hřebenů pro psy, kočky i koně. Jestli máte jakékoliv dotazy, klidně se ptejte. Velmi ráda je zodpovím.

Za asistenci při česání a focení děkuji své kamarádce Nike a taky velké děkuji patří stránce blogerky.cz, která mi poskytla vyčesávací hřeben k recenzi.

A čím češete vy své mazlíčky?
SHARE:

20 komentářů

  1. Moc pěkné a ty ukázky, fakt moc hezká recenze :-) Můj pejsek Jambo už nežije, byl to kříženec s čaučauem a něčím dalším, byl to pro mě nejlepší pes na světě. Momentálně žádného psa nemám a ač bych chtěla nemohu si ho teď dovolit protože nevím kde za pár let budu, jestli bych na psa měla čas atd. Jinak můj bývalí pes se mohl česat každý den. Měl jemnou a hodně hustou srst, která rádo plstnatí. Furminator jsem neměla, to asi dříve tahle značka nebyla ale měla jsem něco podobného co vysune ty chlupy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :-) Jasně, tomu rozumím. Psa si třeba pořídit až jak budeš vědět, že se mu budeš moct věnovat. Já mám obrovské štěstí, že mám psa s vlasem, ale línání velmi dobře poznám. Jak u psů v útulku, tak z minulosti, kdy jsme měli samé psy se srstí. :-)

      Vymazat
  2. Tak toto je úplne super :) My však máme psa s veľmi krátkou srsťou, tak neviem či by to pomohlo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě pomohlo, jen jiný typ hřebenu. Tento je pro dlouhosrsté psy, ale existuje i pro krátkosrsté. :-)

      Vymazat
  3. Krásne fotky krásnych psov. Hrebeň tiež funkčný.

    OdpovědětVymazat
  4. Môj psík nemá, našťastie, takéto problémy, lebo ho dávame pravidelne strihať, no mačka je na tom horšie, takže asi by som ho skôr využila pre ňu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Fotky se ti velice povedly! :) To by se klidně hodilo jak pro kocoura tak i pro psa, takže si myslím, že to je skvělá věc. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mám doma ho tiež doma, ale verziu pre mačky :)

    AN Beauty Blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad jsi s ním stejně spokojená, jako já. :-)

      Vymazat
  7. Koukám pořád na něj, že ho pořídím pro mojí fenku, ale stále nad tím přemýšlím. Nebaví to totiž ani jednu z nás, když jí stříhám a tohle vyčesávání chlupů by bylo pro obě lepší. Kouknu na to v e-shopu a asi už si ho vezmu :) Jinak pejsci úžasní, ať najdou pěkné domovy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že péče o srst patří mezi tu nudnější péči, ale dost potřebnou. Já o Furminatoru dříve ani nevěděla. Stále jsem česala obyčejnými, levnými kartáči. Takže je to příjemná změna. :-)

      Vymazat
  8. My máme krátkosrstého chlupáče, takže bychom tento kartáč nevyužili. Stříháme akorát tak drápky a to je vždycky porod, takže bychom potřebovali nějaké speciální kleštičky, aby nás při stříhání nesežral :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, že stříhání drápků zvládáte sami. Nám je vždycky stříhá paní, které dáváme Betynku ostříhat. :-)

      Vymazat
  9. ja som furminátor po skvelých recenziách kúpila na kocúra a fakt najlepší hrebeň aký sme mali :)
    Drew's Beauty

    OdpovědětVymazat
  10. Pejska nemám , takže by mě to bylo asi k ničemu, nicméně babča má a ji by se to určitě hodilo, vypadá to jako šikovná věcička.:)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je úplně super a kdo má doma línající se mazlíčky, těm se bude opravdu hodit. :-)

      Vymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig