pondělí 12. února 2018

Moje lakování nehtů s použitím metalického pigmentu od Essence

Přeji pěkný den.

Ještě v minulém roce jsem vám představovala podzimní a zimní novinky od Essence, kde jsem vám ukazovala i metalický pigment na nehty spolu se speciálním top coatem.


Minulý týden jsem se rozhodla, že si nalakuji nehty lakem od Trend it up, ale ani ve třech vrstvách plně nekryl a velmi špatně schnul. Lakovala jsem ho tři hodiny před spaním a i tak jsem se ráno vzbudila s jemnými otisky peřin na nehtech. Byl to můj první lak od Trend it up a i když je odstín moc pěkný, svou kvalitou mě vůbec nezaujal. Proto mě na druhý den napadlo, že bych na něm mohla vyzkoušet pigment na nehty od Essence a tím zamaskovat otisky od peřiny.

Nikdy dříve jsem s pigmentem nepracovala, bylo to moje poprvé a v dnešním článku bych vám ráda ukázala, jak jsem podle svého postupovala a co mi na nehtech vzniklo.
Na lakování jsem použila samozřejmě base coat (není na fotce), růžový lak na nehty, metalický pigment v odstínu 01 mirror on the nail, speciální top coat a aplikátor (nemusíte mít, stačí prsty).

Jako první jsem si na nehty nalakovala base coat a potom barevný lak od Trend it up, ale jak už jsem výše psala, vůbec jsem s ním nebyla spokojená (i když na fotce vypadá hezky) a tak se rozhodla, že na něm vyzkouším metalický pigment od Essence.

Jenže lakování už bylo hotové a pigment se má nanášet na skoro zaschnutý lak. Tak jsem vzala top coat, přetřela s ním jeden nehet a chvíli počkala. Pomocí aplikátoru jsem na skoro zaschnutý top coat nanesla pigment, opět chvíli počkala a potom ho prstem vyleštila úplně do hladka.
Vím, že to zní asi dost složitě, ale na tento krok musíte přijít sami a taky sami odhadnout, kdy je ta správná doba dát pigment na lak. Doporučuji leštit velmi jemně a moc netlačit, jinak si setřete celý lak i s pigmentem a můžete začít znovu.

Po vyleštění musíte nadbytečný pigment očistit a přelakovat speciálním top coatem, který je na toto lakování určený. Já jsem nadbytek vždy jemně odfoukla, ale můžu vám říct, že to nebyl dobrý nápad. Pigment je velmi jemný prášek a po nanesení na všechny nehty, zanechal dost velký nepořádek. Pigment jsem měla na stole, na podlaze, na rukách, na oblečení, i na obličeji. Takže doporučuji s ním pracovat velmi opatrně, ať ho taky nemáte úplně všude.

Po nalakování speciálním top coatem byly nehty krásně hladké na dotek, takže se mi zamaskování peřinových otisků povedlo. Jenže během dne se mi zdálo, že lak na pár místech začínal dělat takové malé vlnky, hrudky a povrch přestával být hladký. Pro jistotu jsem celé lakování ještě večer přetřela obyčejným top coatem a jak se teď dívám na fotky, přijde mi, že se výsledný efekt dost změnil, ale i tak se mi moc líbí.

Když to tak shrnu.... Dobu mezi lakováním a následným nanesením pigmentu musíte sami odhadnout, což mi přijde asi nejtěžší. Nikde nenajdete návod na přesný čas, protože každý lak schne jinak a chce to jen trénovat. S použitím pigmentu uděláte kolem sebe dost velký nepořádek a stříbrné malé částečky máte opravdu skoro všude. I když se mi na nehtech výsledný efekt moc líbí, práce s pigmentem mě moc nenadchla.

Jestli vás pigment i přesto zaujal, koupíte ho s top coatem v každé DM drogerii.

Co vy a nehtové pigmenty, používáte? 
SHARE:

38 komentářů

  1. To vyzerá krásne! :)

    Ja som s lakmi od trend it up spokojná, ale je pravda, že mam iba matné, jeden gélový a jeden neutrálny "nude" :) kryjú super a rýchlo schnú :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi výsledek moc líbí. Já jsem na ty laky od Trend it up četla samou chválu, tak nevím, kde se stala chyba. Tento je fakt strašný. Ještě mám jeden z této řady, v jiném odstínu, tak uvidím, třeba bude lepší. :-)

      Vymazat
  2. Jsou krásné , ale ta práce s tím ...

    OdpovědětVymazat
  3. To se divim, protože jejich lak mám a s nim jsem hodně spokojena. Výsledný efekt je povedený, ale asi by me to nebavilo se s tím babrat 😂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám ještě jeden z této řady, tak ho vyzkouším, třeba bude lepší. No, napoprvé docela fajn, ale znovu by se mi s tím babrat nechtělo. :-)

      Vymazat
  4. Wow, výsledek vypadá skvěle. Ještě jsem žádný pigment nezkoušela a trochu se bojím, že to bude nad moje síly :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to není těžké, jen mi to přijde zbytečně složité a taky pracné na úklid. Ještě teď nacházím třpytky. :-D Raději bych vymyslela už takový odstín laku. Pokud teda už neexistuje. :-D

      Vymazat
  5. Mne laky na nechtoch ale absolútne nedržia takže si ich ani nelakujem :D Najviac ma šlo poraziť keď som si kúpila laky, kde jeden stál vyše 10€ a po dvoch dňoch bol aj dole.

    Tvoj výsledok sa mi ale hodne páči :)

    KLAUDI

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to by mě asi taky porazilo. :-D Já jsem si nejvíce oblíbila base coat a top coat od Essence. S touhle dvojicí mi každý lak vydrží minimálně 5 dní v perfektním stavu. :-)

      Vymazat
  6. Já teď nejraději nosím nude laky na nehty a nový lak jsem nekoupila už delší dobu, což se tomu sama dost divím :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já stále hledám nějaký pěkný odstín světle modré barvy. :-)

      Vymazat
  7. Nikdy jsem to nezkusila a po tvém článku to nemám ani v plánu. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi tuším proč. :-D Ale chápu, tohle zdobení nehtů není pro každého. :-)

      Vymazat
  8. Škoda toho pigmentu. Já mám ráda rychlé a snadné lakování nehtů a tady to by asi nebylo nic pro mě. Poslední dobou si nehty vlastně ani nelakuji, nemám na to čas a ani náladu :-D
    SimonetaBlog

    OdpovědětVymazat
  9. Už nějakou dobu po tomto produktu pokukuji, ale pořád jsem si nebyla jistá, jestli to udělá takový ten výsledek, jaký si představuji:D. Každopádně si ho asi nakonec koupím:D. Díky moc za super recenzi!.

    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo, Niki. Konečný výsledek se mi taky moc líbí a jestli tě baví zdobení nehtů, určitě jdi do toho. :-)

      Vymazat
  10. Vypadá to skvěle! :) Není to tak dávno, co jsme je viděly v drogerii a přišla ta věta “Kdo ví jak to bude vypadat..” No a tak děkujeme za recenzi, teď víme, že si ho můžeme koupit. :D

    B&M&P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo. Konečný výsledek je moc pěkný. :-)

      Vymazat
  11. Myslím, že som ho v drogérke zaregistrovala :) Vyzerá užasne! Takéto nechtíky som mala ešte gélové a veľmi som s týmto efektom bola spokojná

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem dříve měla gelové nehty, ale nebavilo mě chodit pravidelně na doplňování. Tak si nehty zdobím doma sama. :-)

      Vymazat
  12. To vypadá dost dobře. Já bych ale pigment mít nemohla, skončilo by to totiž také úplně všude :D

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  13. Jako je to opravdu moc povedené, ale věřím ti, že tě odradila ta práce s tím kvůli nepořádku. Také jsem vždycky nesnášela práci se třpytkami. Ale jinak to na nehtech je opravdu krásné :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  14. Vyzerá to úžasne :) Musím to tiež skúsiť

    AN Beauty Blog

    OdpovědětVymazat
  15. Chcem sa spýtať ,kde by som mohla ešte niekde kúpiť lak -METAL SHOCK....potešil by ma nejaký link,nemôžem ho nikde kupit....ďakujem za odpoveď vopred

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co jsem se dívala, tak momentálně je všude vyprodaný.

      Vymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig