sobota 28. dubna 2018

Tuhý šampon na mastné vlasy od Rozmarýnky

Přeji pěkný den.

Už před několika lety jsem se snažila přejít na přírodní vlasovou péči, ale bohužel jsem nenašla ten pravý šampon, který by mým vlasům vyhovoval. Vrátila jsem se tedy zpět k drogerkovým šamponům, později k Milvě a cca před měsícem jsem opět dostala chuť experimentovat.

Na e-shopu Nacomi.sk jsem si koupila tuhý šampon na mastné vlasy od české značky Mýdlárna Rozmarýnka a pevně věřila, že by mi mohl sednout.


Šampon přišel zabalený v malé kartonové krabičce, na které najdete veškeré informace o výrobku. Samotný šampon má tvar kostky, je tuhý a je na něm vyrytá žena s dlouhými vlasy.

Co se týká vůně, celkově přírodní kosmetika voní úplně jinak, takže se někomu nemusí líbit. Ze šamponu cítím vůni bylinek a trochu jehličí. Vůně je výrazná, ale ve vlasech o dost jemnější.

Jestli se vám bude zdát kostka moc velká nebo nepraktická na držení v ruce, klidně z ní můžete kousek odřezat a umývat si vlasy tím menším kouskem.

Jemným hlazením mokrých vlasů, šampon krásně napění a už při umývání mám vlasy takové tvrdé. U tohoto šamponu nepotřebujete žádný kondicionér a vlasy se mají rozčesávat ještě za mokra. Mám dlouhé vlasy a velmi mile mě překvapilo, když šly opravdu hezky rozčesat i bez použití kondicionéru.

Po uschnutí mají vlasy větší objem, ale jsou stále tvrdé. Navíc pramínkují, jsou slepené, takové jakoby voskové a když sáhnu do délek, mám trochu mastné prsty. Při rozčesávání suchých vlasů, z nich vyčesávám zbytky ztuhlého šamponu. První, co mě napadlo a možná napadne i vás je, že jsem šampon špatně opláchla, ale na to si vždy dávám velký pozor a každý šampon důkladně oplachuji.

Níže jsem vám nafotila můj kartáč na vlasy, který sice vypadá, jako kdyby byl měsíce používaný bez vyčištění, ale věřte mi, že byl čistý a tohle je výsledek jen po jednom rozčesání. Navíc i po učesání, vlasy vypadají stále rozcuchaně, neupraveně.

+ přírodní
+ příjemná vůně
+ pěkný design jak krabičky, tak samotného šamponu
+ dodá větší objem
+ nepotřebujete kondicionér

- po umytí jsou vlasy tvrdé, slepené a pramínkují
- voskový pocit ve vlasech
- zanechává ve vlasech zbytky ztuhlého šamponu, viz foto kartáče
- i po učesání vypadají vlasy stále neupraveně

Takže si asi dokážete představit, jak jsem byla ze šamponu zklamaná. Nebyl to můj první tuhý šampon, už jsem jich zkoušela několik a žádný mi s vlasy neudělal to, co tenhle. Tím vás samozřejmě nechci od něj odradit, možná, že někomu bude sedět, ale já jsem z něj fakt dost zklamaná.

Používáte přírodní šampony? Máte nějaký, který vašim vlasům vyhovuje?
SHARE:

38 komentářů

  1. Vypadal na první pohled moc hezky, takže je škoda, že to takhle dopadlo :/ Já ještě žádnou zkušenost s podobnými výrobky nemám. Pěkná recenze :)

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby nebylo těch mínusů, tak by byl super a děkuji. :-)

      Vymazat
  2. Škoda, už jsem si říkala, že by to mohl být nový kandidát na vyzkoušení... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těžko říct, třeba by tvým vlasům vyhovoval. :-)

      Vymazat
  3. Ze začátku vypadal dost dobře, ale potom už to tak slavné není. Nemám ráda tvrdé vlasy. A to co je po rozčesání opravdu vůbec nevypadá dobře. Škoda.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. Achjo Martinko, to mě mrzí. Tuhé šampony jsem úplně vzdala, protože se bojím přesně tohodle - voskových mastných vlásků. Ale je možné, že by si třeba časem zvykly... Používám teď šampony 100% Pure, Natura Siberica a Urtekram, jsou přírodní a zatím to jsou moje topky na vlásky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já tak strašně nějaký chci, jen tento mě hodně zklamal. Nevím, zda by si vlasy zvykly, nemůžu takto chodit po venku. :-D Z Urtekramu mě svědila hlava. Natura Siberica, od nich jsem měla několik druhů šamponů, ale jen ve vzorečku, nebyly špatné, tak se možná zkusím podívat po téhle značce. Na 100% Pure jsem se už dívala, ale přijde mi jejich kosmetika na můj vkus dost drahá, i když věřím, že je kvalitní. Tak děkuji za rady, s vlasy je to opravdu boj. :-)

      Vymazat
  5. Pôsobí na mňa trochu ako mydlo, čo ja nerada u šampónov, lebo mám presne ten pocit tvrdosti a takej mazľavosti. Podobne to mám teraz so pšeničným šampónom od Weledy. Ak si ešte neskúšala, tak z tých tuhých viem odporučiť Ponio. Sú výborné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Ponia jsem měla tuším dva, ale už si nepamatuju, co mi na nich nesedělo, ale děkuji za tip. :-)

      Vymazat
  6. Tak to mě mrzí, když jsem začínala číst, hned jsem si říkala, že bych ho mohla vyzkoušet, protože mám také mastné a snadno se mastící vlasy... Ale ty zápory mě odradily, pokud jsou vlasy slepené, tak to se raději poohlédnu po jiném. Třeba až na nějaký další budeš dělat recenzi. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem z něj opravdu zklamaná, za sebe ho nemůžu doporučit, ale třeba by druhým sedl, těžko říct. :-)

      Vymazat
  7. Tuhých šamponu se docela bojím, to je také hlavní důvod, proč jsem žádný nevyzkoušela. Asi jsem prostě zvyklá na tekuté. :)
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ráda zkouším nové věci, ale s přírodními tuhými šampony to asi zase na nějakou chvíli vzdám. :-)

      Vymazat
  8. Já mám s tuhým šamponem jenom skvělé zkušenosti. Zkoušela jsem ale od jiné značky, tuhle neznám. Pravidelně si ale vlasy tuhým šamponem nemyji, střídám to :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  9. Tuhý šampon jsem vždycky chtěla vyzkoušet, ale ještě jsem na žádný nenarazila. Upřímně se jich i trošku bojím, ale za zkoušku nic nedám :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  10. No vypadá dobře...škoda že jen vypadá, s tuhými šampony nemám vůbec žádnou zkušenost 😊

    OdpovědětVymazat
  11. Škoda tohto mydielka, lebo som myslela, že tuhé šampóny sú fajn a už som si chcela jeden kúpiť. Teraz sa celkom bojím :-) xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechny nejsou takové. Třeba budeš mít větší štěstí, než já a najdeš šampon, který ti sedne. :-)

      Vymazat
  12. No moc mě to nepřekvapilo, ale stejně mě něco nutí to zkusit :-D

    OdpovědětVymazat
  13. Já mám zatím jedinou zkušenost s tuhým šamponem od značky Lush, cena je tedy docela vyšší, ale vlasy se mi začaly mastit méně, ale i přesto si je musím mýt každý den. Dřív jsem ale už odpoledne měla vlasy mastnější, ale teď vydržím v pohodě až do večera. Užívám ho zatím měsíc a myslím, že sáhnu po něm znovu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Lush jsem ještě nic nezkoušela, ale čím dál tím více žen mi o něm na blogu píše a doporučuje. :-)

      Vymazat
  14. Tak to je ho naozaj škoda, vyzeral dobre :) S tuhým šampónom ešte skúsenosť nemám

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ze začátku jsem taky byla nadšená, takže škoda, že to dopadlo takto.

      Vymazat
  15. Tuhé šampony jsem vyzkoušela asi dva, od 2sis cosmetics a jeden od Soaphorie a byly docela fajn. Spíš jsem ale měla opačný problém a oba dva vlasy spíš vysušovaly, než slepovaly :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A vidíš, díky za tip. Od 2sis jsem ještě žádný neměla. :-)

      Vymazat
  16. To co popisuješ jsem přesně měla u šampónu od Alverde, nebylo to moc příjemný :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šampon od Aalverde jsem jednou měla. Po prvním umytí jsem byla nadšená, ale po dalších byly mé vlasy mastnější a mastnější až je šampon vůbec nedokázal umýt. :-)

      Vymazat
  17. To je škoda. Vypadalo to nadějně a já už chtěla začít jásat. Tak třeba někdy jindy. :)
    Blog na zabití

    OdpovědětVymazat
  18. Prejsť z klasického šampónu na tuhý prírodný šampón nie je jednoduché, ale ak vydržíte odmenou vám budú krásne, lesklé, zdravé a nadýchané vlásky aj bez tužidla. Vlasy potrebujú čas, aby si na nový typ šampónu zvykli a hlavne aby ste ich zbavili chémie a silikónov, ktoré sa v bežných šampónoch nachádzajú. Pôvodne som tento komentár písať nechcela, ale prírodný šampón značky Mýdlárna Rozmarýnka používam a nedám naň dopustiť a som s ním maximálne spokojná. Je pravda, že začiatky boli ťažké. Po jeho použití som si robila aj oplachy s citrónovou vodou alebo jablčným octom (čo sa pri prechode na tuhé prírodné šampóny aj odporúča) a musela som ho kombinovať s tekutým prírodným šampónom, no po cca. dvoch mesiacoch sa želaný výsledok dostavil a mydlo splnilo to čo výrobca aj sľuboval. Zdravé, nadýchané, lesklé vlasy a dokonca sa mi opäť začali aj vlniť ako z čias, keď som ich ešte nefarbila, nemelirovala a nežehlila. Za mňa maximálna spokojnosť. Používam šampón na normálne vlasy z rakytníkom a lopuchom.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že Vám nakonec sedl a jste spokojená. :-)

      Vymazat
  19. Jenže tohle je spíš mýdlo, takže je nutný kyselý oplach na vyrovnání Ph. Jinak jsou vlasy ve stavu, jaký popisuješ. Po tuhém šamponu se oplach dělat nemusí (a vlasy si na něj nemusí zvykat), po mýdle ano (a vlasy si na to zvyknout musí časem).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda, že to aspoň do popisu nenapíšou. Ne každý tomu tak rozumí. A ve způsobu použití nic takového napsaného není. Je tam jen opláchnout vodou. Takže fakt nevím. Ale děkuji za komentář. :-)

      Vymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig