úterý 18. září 2018

Zázrak přírody v podobě bambuckého másla

Přeji pěkný den.

Dlouhou dobu jsem mezi přírodní kosmetické zázraky řadila jen kokosový olej, který jsem používala skoro na všechno, kromě jídla. Docela dost jsem slyšela i o bambuckém másle. Nedalo mi to a při jedné návštěvě DM drogerie jsem si ho zkusila koupit. Vlastně ani nevím, proč mi to trvalo tak dlouho a docela lituji, že jsem si ho nekoupila už dříve.

Bambucké máslo od Purity vision je nerafinované, 100% čisté ze semen máslovníku afrického. Má univerzální využití. Používá se jak na péči o suchou pokožku a vlasy, tak má tradiční využití i v africké kuchyni a pro výrobu čokolády. Jelikož má antibakteriální a uklidňující vlastnosti, můžete ho taktéž použít na drobné ranky a mírné popáleniny.

Bambucké máslo je v malé, roztomilé skleničce s uzávěrem na zašroubování, kterou můžete později na něco využít. Hodně se mi líbí, že se dá koupit v různých velikostních baleních. Já jsem si na zkoušku koupila jedno z těch menších balení (100ml).

Po otevření a přivonění k máslu, necítím nic specifického. Je to taková typická vůně másla, která mě sice ničím neohromila, ale ani mi nevadí. Díky tomu, že je vůně nevýrazná a velmi jemná, by neměla být nikomu nepříjemná. Po nanesení ji už z pleti vůbec necítím.

Konzistence bambuckého másla je tuhá a při roztírání se chová, jako opravdové máslo. Pod teplem pokožky krásně taje, tím pádem se velmi dobře roztírá a není třeba to s ním přehánět. Stačí ho nanést v malém množství.

Po nanesení je pokožka chvíli mastná, ale jestli máte opravdu suchou pokožku, po chvilce se do ní hezky vstřebá. I když se jedná o máslo, nemusíte se obávat přílišné mastnosti. Přes noc pokožku hydratuje, zjemňuje a dokonale vyživuje.

Já bambucké máslo používám každý večer na pleť, rty, nohy, suché kolena, ruce, suché lokty, na pokožku po holení... Použití má opravdu univerzální a dokáže nahradit všechny mé pečující krémy, které večer, po koupeli, používám.

Ráno mám pleť i pokožku krásně jemnou, vyživenou a hydratovanou. Celkově má pleť vypadá zdravěji a mladistvěji, což určitě uvítají ženy, kterým se již začínají tvořit první vrásky.

Jak jste si určitě všimli, jsem s bambuckým máslem od Purity vision velmi spokojená. Zařazuji ho mezi mé oblíbené výrobky. Určitě vám doporučuji vyzkoušet minimálně jedno z těch menších balení, které koupíte v každé DM drogerii. Věřím, že si máslíčko oblíbíte stejně, jako já.

Vyzkoušeli jste už bambucké máslo? Byli jste s ním spokojení?
SHARE:

30 komentářů

  1. Ja som skúšala toto a neskutočne mi sadlo a zapáčilo sa mi :)
    Mon
    https://lifebymon.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Toto bambucké maslo som mala, je úžasné! :) Zachránilo moje vlasy :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeeej, vidíš, na vlasy jsem ho ještě nezkoušela. :-)

      Vymazat
  3. Ještě jsem bambucké máslo nezkoušela, ale docela jsi mě na něj nalákala. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je úplně super a teď na dovolené mi ušetřilo spoustu místa v tašce. :-)

      Vymazat
  4. Tohle bylo moje první bambucké máslo v životě z DMka :-) mám moc ráda tu typickou nasládlou vůni, ale také znám spoustu lidí, co ji zrovna nemusí :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I u mě to je první bambucké máslo. Mě ta vůně taky moc neohromila, ale z pleti už nejde cítit, tak mi nevadí. :-)

      Vymazat
  5. Marti, vím, že jsem tu dlouho nebyla, ale nádherný nový blog!!! Krásná práce

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeeee, děkuji, Jani. Velmi mě těší, že sis změny všimla. :-)

      Vymazat
  6. Mala som bambucké maslo od inej značky a veľmi ťažko sa mi s ním pracovalo :(. Teraz som dostala od kamošky niečo s bambuckým maslom od tejto značky, tak som pekne zvedavá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tímto se pracuje velmi dobře. Je sice tužší, ale pod teplem pokožky krásně taje. :-)

      Vymazat
  7. Já používám šlehané bambucké máslo od Bebutter, je s pomerančem a rakytníkem. Nemohu si ho vynachválit a pořídím opět :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si teď koupila bambucké máslo s vůní indického lotosu a voní úplně nádherně. :-)

      Vymazat
  8. Vyskúšala som už veľa produktov, ktoré obsahovali bambucké maslo, no samé o sebe som ho ešte neskúšala. Pravdupovediac, ani som nevedela, že sa takto predáva :)

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, prodává. Najdeš ho v každé DM drogerii. Tam jsem ho kupovala i já. :-)

      Vymazat
  9. Máslo jsem ještě nezkoušela, ale už jsem po něm koukala.:) Dokonce jedna youtuberka ho doporučovala i na ekzémy :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já naštěstí na ekzémy netrpím, ale je možné použití i na citlivou pokožku. A jelikož je čisté, věřím, že může být prospěšné i na ekzémy. :-)

      Vymazat
  10. Já bambucké máslo naprosto miluju a nedokážu si už svojí každodenní péči o pokožku bez něj představit :) Je to zázrak! :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  11. Bambucké maslo som niekedy používala a bola som s ním spokojná 😊

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj na té fotce vypadáš moc mladě:) podle téhle fotky cos tu měla jsem ti typovala 40+ pardon no :D jinak kokosák mám doma a použila jsem na vlasy a bohužel úplně mastné ikdyž jsem to dala jen na konečky a jen trochu. zkusím si tím namazat nohy :) mám je dost suché tak uvidím

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj. Jejda, tak tolik mi opravdu není. :-D Já jsem ho na vlasy nezkoušela, takže nevím, ale pokožku krásně vyživuje. :-)

      Vymazat
  13. Také mám na něj políčeno :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Veľmi podrobná a pekná recenzia :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig