úterý 19. února 2019

Barvení vlasů s Indus Valley

Přeji pěkný den.

V dnešním článku bych se s vámi chtěla podělit o zkušenosti s gelovou barvou na vlasy od Indus Valley, která je na Slovensku horkou novinkou a koupit ji můžete na e-shopu Naureus.sk.

Barvy od Indus Valley mají certifikát s názvem PHAB, což znamená, že neobsahují chemikálie jako je benzen, peroxid vodíku, amoniak a žádné těžké kovy. Jsou vhodné pro poškozené vlasy, protože výborně vyživují a hydratují.

Na e-shopu si můžete vybrat z různých druhů barev a barevného odstínu. Gelové barvy, hennu nebo 100% rostlinné barvy. Já jsem si vybrala gelovou barvu na vlasy v odstínu středně měděná blond 8.4.


Když mi balíček dorazil a já jednu barvu otevřela, byla jsem překvapená, kolik věcí v sobě ukrývala. Jedna krabička tedy obsahuje aloe-medový gel (120 ml), čtyři sáčky barvícího prášku 4x5 g, šampon 50 ml, maska na vlasy 30 ml, kartáček s hřebínkem, pár rukavic a návod k použití.

V návodu je, kromě postupu, uvedené, že doporučují vybírat světlejší odstíny a taky, že barva může na každém chytnout jinak. Najdete tam i odpovědi na nejčastější otázky a níže se můžete podívat na složení všech produktů, které se v krabičce nacházely.

I když to na první pohled vypadá složitě, namíchaní barvy je velmi jednoduché.
Podle délky vlasů si namícháte množství barvy. Vše je v návodu srozumitelně napsané, ale doporučuji namíchat barvy více. Stále je lepší, aby vám barva zbyla, než aby chyběla. Úplně nejdůležitější je dát do misky, jako první, barvící prášek a teprve potom aloe-medový gel. Doporučuji nepoužívat kovové předměty.

Celá tuba 120 ml i se čtyřmi sáčky barvícího prášku by měla vyjít na vlasy po pás, ale při mém stylu barvení (nanáším rukou) jsem musela použít balení dvě. Vlastně si ani nedokážu představit, že by někomu, na vlasy po pás, mohla stačit jedna tuba s 20-ti gramy barvícího prášku.

Gelová barva se mi velmi dobře aplikovala, nanášela jsem ji na suché vlasy. Během působení nestékala ani neopadávala a taktéž jsem necítila žádné nepříjemné pocity, jako je svědění nebo pálení. Po celou dobu působení (40 minut) mě doprovázela příjemná vůně pomerančů. Žádný chemický zápach.

Po uplynutí doby působení jsem si šla vlasy opláchnout, což z mých dlouhých vlasů chvíli trvalo, ale šlo to docela dobře. Na pořádném opláchnutí si dejte záležet. Vlasy byly hezky jemné.
Přibalený šampon měl tužší gelovou konzistenci. Po nanesení dobře napěnil a voněl taky po pomerančích. Vlasy pořádně umyl až mi pod prsty vrzaly. Po šamponu byly mé vlasy tvrdší, ale přiložená maska je opět zjemnila.
Maska byla krémové konzistence. Trochu mě mrzí, že nevoněla taky po pomerančích, ale měla takovou zvláštní vůni. Pro mě těžce popsatelnou. Vlasy se po ní velmi dobře rozčesávaly.

Při smývání barvy jsem si všimla, že mi nevypadlo tak velké množství vlasů, jako zvykne, když si je barvím chemickými barvami z drogerie.

A jaký byl barevný výsledek? Za mě dokonalý. Barva je sice ve skutečnosti trochu tmavší, ale jsem spokojená. Krásně sjednotí barvu po celé délce vlasů a zakryje i šediny. Vlasy se mi hezky lesknou, jsou vyživené a hydratované. Fotku uprostřed jsem si půjčila z e-shopu Naureus, protože jsem si všimla, že můj foťák barevný odstín na krabičce moc dobře nezachytil. Po barvení vlasů jsem si je už 4x umývala a barva je stále pěkná, intenzivní.

Barvy na vlasy od Indus Valley vám můžu jen doporučit a děkuji e-shopu Naureus.sk za poslání barev k recenzi. Kdyby vás cokoliv zajímalo, klidně mi napište, ráda odpovím.

Barvíte si vlasy? Zkoušeli jste už přírodní barvy na vlasy?
SHARE:

24 komentářů

  1. Vlasy po barvení vypadají skvěle. :) Já přírodní barvy na vlasy ještě vůbec nezkoušela.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  2. Máš veľmi krásne vlasy a aj farba vyzerá veľmi pekne. Ja som však proti farbeniu mojich vlasov. Táto prírodná vyzerá fakt pekne ale aj tak by som si ich asi nechcela farbiť kôli tomu, že ich mám veľmi jemné a rýchlo sa ničia. ;) Tá farba ti veľmi pristane. ;)

    Blog of Sunflower ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Tahle právě vlasy vyživuje a hydratuje, tak by ti možná sedla. :-)

      Vymazat
  3. vyzerá to super, farba je krásna! :-) ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  4. Teda musím říct, že úvodní fotka je naprosto perfektní! Co se týče barev, musím říct, že mi jentak nějaká nesedne, takže koukám, že by mi tahle mohla vyhovovat :-) Díky za TIP Martinko :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Máš moc krásné vlasy, vypadají zdravě a barva jim prospěla. :) Krásná změna, ale i původní barva se mi líbila.

    HTML příručka

    OdpovědětVymazat
  6. Tuhle značku barvy na vlasy vidím prvně. Takže ti Martinko děkuji za poznání nové značky :-) a musím říct, že se barvení povedlo!!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  7. O barvách slyším poprvé, každopádně barva i lesk super! Já nyní jen hennuji a jsem nadšená. Nyní testuji Voono a je to teda bomba:-)


    ByGabra

    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty barvy jsou novinkou u nás na Slovensku. Taky jsem předtím o nich neslyšela. Hennu jsem už zkoušela, měla jsem po ní taky krásné vlasy. :-)

      Vymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig