úterý 23. července 2019

Koupel s bylinnou mořskou solí a olejem 2v1

Přeji pěkný den.

Minulý týden jsme byli na dovolené a jak u mě bývá zvykem, vždy vybírám ubytování s vanou. Miluji koupání a všechny různé bomby, oleje, soli i pěny do koupele. Minulý rok jsem zkoušela šumivé bomby od Soaphorie a letos jsem si sebou vzala bylinnou mořskou sůl s olejem 2v1 od Teteseptu. Soli jsem někde vyhrála a odkládala je přesně na tuhle příležitost.


Měla jsem je ve vůni mučenka a pomeranč (oranžové balení) a divoká růže a levandule (fialové balení). Obal je v podstatě uzavřený sáček, který má dvě přihrádky. V jedné je bylinná mořská sůl a ve druhé olej. Tyhle složky se můžou používat buď jednotlivě nebo postupně přisypávat a nebo tak, jak jsem to udělala já. Vše smíchat dohromady.

Obě vůně voní hezky. Po přivonění k sáčku dost intenzivně, ale jakmile je smíchám s vodou, vůně je o dost jemnější. Oranžová voní po ovoci, ale ve vodě je málo cítit. Fialová voní hezky po květinách, ale levanduli z ní vůbec necítím.
Ve vodě mi přijde květinová vůně o něco intenzivnější a líbí se mi více, než ta ovocná.

Sůl s mučenkou a pomerančem zabarvuje vodu do oranžové barvy a sůl s divokou růží a levandulí zase do světle fialové barvičky.

Doporučuje se dopřát si deseti až dvaceti minutovou koupel. Já byla ve vaně trošku déle, protože jsem si ji prostě musela užít a vůbec mi to nevadilo.

Po vypuštění vody, tyto soli nezanechávají ve vaně žádný nepořádek. Nezabarví ji a sůl se úplně rozpustí. Vanu stačí jen opláchnout horkou vodou, aby se olej dobře umyl a nikdo po vás neuklouzl.

Jde vidět, že po osušení je pokožka hydratovaná, jemná a nikde nemám suché šupinky. Olej ji nezanechává mastnou a když se po koupeli neopláchnu, sůl provoní i mou pokožku.

Když se tak dívám na složení, olej je v obou případech stejný a jiné složení je jen u soli.

Celkově jsem byla s bylinnou mořskou solí od Teteseptu velmi spokojená. Obě měly stejný účinek, jen se lišily svou vůní a koupat se v nich byl skvělý relax. 

Máte doma vanu? Koupete se rádi? Co používáte do koupele vy? 
SHARE:

28 komentářů

  1. To je nádhera! Levanduli miluju, takže vím, kterou variantu bych si vybrala. Vanu sice máme, ale máme septik a jedna koupačka zaplní opravdu hodně, takže se koupeme výjimečně... Každopádně do koupele miluju všechny možné soli, olejíčky, bomby a podobně:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta levandule právě ani moc cítit nejde. Jinak s tím septikem to chápu, takhle to mají doma rodiče. :-)

      Vymazat
  2. Hoci nie som veľmi na soli do kúpeľa, tieto vyzerajú super. Páči sa mi hlavne to sfarbenie vody. :) Inak v Brne máme len sprchový kút, čo ma celkom hnevá, takže si vaňu užívam len pri návšteve rodičov.

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vodu hezky zabarví. Já si vanu užívám jen na dovolené, když se mi podaří sehnat ubytování s vanou. :-)

      Vymazat
  3. Já už ani nevím, kdy naposledy jsem si dala vanu :D Ale tahle sůl vypadá skvěle, mohl by to být i hezký dárek pro někoho :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zvyknu dávat, jako dárky, různé bomby do koupele. Samozřejmě jen když vím, že dotyčný má vanu. :-)

      Vymazat
  4. Já věci do koupele skoro nepoužívám - je to tím, že se v podstatě jen sprchuju. Jen když mám pocit, že na mne něco leze, tak to zkusím rozehnat v horké vodě. Pak i sáhnu po nějaké pěně - pokud je doma. Což není moc často.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď už jsou různé ty eukalyptové koupele, které uvolní nos a jsou super při nachlazení. Ale zkušenost s nimi nemám. :-)

      Vymazat
  5. Vypadají super, já miluju koupání ve vaně, ale kvůli spotřebě vody to omezuji, i když ono to někdy vyjde stejně jako sprcha :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě že doma nemáme vanu, to by byla spotřeba. :-))

      Vymazat
  6. keby máme vaňu, tak by som si robila pravidelne kúpele :D

    OdpovědětVymazat
  7. Já všechny ty koupelový serepetičky naprosto miluju :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nás je víc, jen mě trochu mrzí, že je nemám kde používat. :-/

      Vymazat
  8. Miluji koupání, ale dlouho jsem si ji nenapustila. Soli od této značky bych moc ráda zkusila.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  9. Škoda že mám sprchac Ale určitě bych to vyzkoušela ❤️�� Supr recenze

    OdpovědětVymazat
  10. joo, já uplně miluju balistky od lushe (a bacha, přítel taky!! :D), takže z tohohle bych byla nadšená :D bohužel sem to ještě nikde neviděla, ale ty vůněěě!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lush asi vyzkouším příště. Všude na ně čtu samou chválu. :-)

      Vymazat
  11. Máme vanu, ale popravdě od té doby co jsem v Česku, tak ji nenapouštím a vždy se jen osprchuji. :) Ale to teď napravím, budu mít dva týdny dovolenou, tak si tu vanu dopřeji. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  12. Já miluju koupání, ale bohužel bez jakýchkoliv preparátů, protože mi nedělají dobře...:-/ Ale chybí mi, dřív jsem milovala cokoliv, co se do vany dalo nasypat/nalít. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to chápu, ale možná něco čistě přírodního by mohlo být fajn. :-)

      Vymazat
  13. Jé, to zní naprosto luxusně. Sama si koupele nedávám, protože mám nízký tlak a po minutě v teplé vaně mám mžitky před očima a musím ven, jinak bych omdlela :D nicméně kouknu po nich, přítel má koupele rád :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme naopak, můj manžel v teplé vodě taky nevydrží. :-)

      Vymazat
  14. Vyzerajú super :) Určite majú aj krásnu vôňu!

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig