úterý 5. listopadu 2019

Jak nezapomenout na své zážitky

Přeji pěkný den.

Už od mala si zapisuji své zážitky do svých deníčků. První jsem začala psát v roce 1998 a stále ho mám schovaný. Od té doby vznikly tři díly a čtvrtý je rozepsaný. Zkoušela jsem psát každý den, ale to mě přestalo bavit, protože ne vždy se něco dělo. Proto jsem si začala zapisovat jen ty zážitky, které stály za zmínku. Dnes už se jedná jen o vzpomínky, takové vzpomínky, které (kdybych neměla napsané) bych si už nepamatovala. Jako třeba spaní u kamarádky, jak jsme zkoušely spát pod širým nebem, co všechno jsme dělali s naší partou, kdy a na co jsme šli do kina a samozřejmě i o mých dětských láskách.

Většinou jsem psala do obyčejných hrubších sešitů nebo do notesů na zámek. A tak bych vám, v dnešním článku, chtěla ukázat dva zápisníky, do kterých si taky můžete zaznamenávat svoje zážitky. Zároveň je mít všechny hezky uspořádané a mít ve vzpomínkách i lepší přehled.
Jedná se o Zážitkovník a Cestovní deník.

Zážitkovník jsem dostala na narozeniny. Byl kupován na platformě startlab.sk a musím říct, že mě zaujal hlavně svým veselým obalem. Uvnitř byly stejně barevné samolepky na dozdobení různých zážitků. Nejvíce se mi na nich líbí, že  jsou nápisy psané ve slovenštině. V balíčku jsem našla i růžovou gumu na skákání, přes kterou jsme, na základní škole, skákaly každou přestávku. Ke gumě dostanete i látkový pytlík na její uložení a nechybí ani návod, jak se přes gumu skáče. Teď už gumu asi nevyužiji, ale je to taková hezká retro vzpomínka. 

Zážitkovník je univerzální zápisník, do kterého si můžete zapsat vše, co chcete, aby zůstalo ve vaší paměti. Zápisník má očíslované strany, takže si na prvních stránkách postupně zapisujete jeho obsah. 
Na jakýkoliv zážitek je uvnitř dostatek místa (tři a půl strany). Nemusíte do něj jen psát, ale taky kreslit, lepit různé pozvánky, vstupenky, fotky, samolepky...

Cestovní deník je spíše zaměřen na cestovatelské zážitky z různých dovolených, výletů apod. Velikostně je menší, takže ho v pohodě vložíte do každého batůžku. Na obalu má gumičku, díky které se deník neotvírá a uvnitř je látková záložka. Kupovala jsem ho už dříve na e-shopu megaknihy.sk, kde vyšel nejlevněji. 

Vnitřek deníku je více propracovanější, než zážitkovník výše. Na začátku vám poradí, co před dovolenou všechno zařídit, co si sebou zabalit a taky, co v den odjezdu zkontrolovat. Kromě místa na zapisování svých zážitků, je tam prostor i na zapsání důležitých věcí, které nesmíte zapomenout doma. Taky v něm můžete naplánovat svůj výlet nebo si zapsat důležité adresy. Na konci deníku je uvnitř obálka, kterou využijete třeba na uložení pohlednic z dovolených.

Zápisníky můžou využívat jak děti, tak dospělí, kteří si rádi zapisují své zážitky a nechtějí na ně jen tak zapomenout.

Níže, v mém videu, si můžete tyto zápisníky prohlídnout více detailněji.

Psali jste si někdy deníček nebo máte nějaký podobný zápisník?
SHARE:

22 komentářů

  1. Boží! Ten zážitkovník vidím poprvé! To by byl skvělá dárek k Vánocům:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, to by byl. Taky jsem ho dostala, jako dárek a udělal mi obrovskou radost. :-)

      Vymazat
  2. 👍👍👍 určitě skvělý nápad a pěkně pojat. ☺

    OdpovědětVymazat
  3. Hoci ich aktívne nepoužívam, takéto zápisníky sa mi veľmi páčia, je to super nápad. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  4. Já si kdysi psala jen deníček :D Ale teď už na to nejsem. Ale oba deníčky mají moc pěkné obaly a jsem ráda, že ještě vůbec něco takového existuje, ne každý tohle využije :))
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, nejsou pro každého. Ani nevím, že sis psala deníček. :-))

      Vymazat
  5. Já jako takový zážitkovník používám vlastně svůj blog ... Pořád si říkám, že na výlety budu nosit sešitek na razítka a vstupenky z navštívených míst, ale buď ho zapomenu doma nebo si zapomenu říci o razítko... Takže v tomto směru zůstávám u turistických známek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, jsou i takové deníčkové blogy. Já si vstupenky vždy schovávám a turistické známky jsou fajn. :-)

      Vymazat
  6. Vyzerajú perfektne! Ja na takéto zapisovanie veľmi nie som, maximálne som schopná značiť si veci do diára... :) ale môj muž si zapisuje skoro všetko - cestovanie, pozreté filmy aj prečítané knihy :)

    OdpovědětVymazat
  7. Deníček jsem si psala kdysi a jen chvíli, protože mě to přestalo bavit :-) vedu si jenom diář :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diář mám taky. Líbí se mi, že existují takové zápisníky. :-)

      Vymazat
  8. Moc krásný článek. Já si vždy jednou za čas zapisuji nějaké vzpomínky, ale bohužel jsem takovej sklerotik, že většinu mám aspoň zachycených na fotkách:-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Fotky jsou taky super. Ale já ráda píšu, tak to musím mít i napsané. :-)

      Vymazat
  9. Skvelý nápad! :) Ja si svoje spomienky zapisujem len v minimálnom množstve na blog (rôzne travel články), ale určite by som si chcela zapisovať viac, napríklad aj do takéhoto zážitkovníka :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten zážitkovník je super. Úplně univerzální a napsat si do něj můžeš co chceš. :-)

      Vymazat
  10. Mně osobně by se více líbil ten cestovatelský deník, hned jak jsem četla nápis mě napadly samolepky z cest, ale zážitkovník by se vlastně dal využít obdobně + přidat třeba i ty vstupenky. Ach jo, kdybych si měla vybrat, měla bych dilema :-D Tohle je hodně dobrý.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten cestovní deník je určený jen pro to cestování. Zážitkovník je zase takový univerzální a psát do něj můžeš úplně o všem. I o zážitcích z cestování. :-)

      Vymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig