úterý 26. listopadu 2019

Moje diáře na rok 2020

Přeji pěkný den.

Jsem ten typ člověka, který si všechno rád zapisuje. Jen psaní do diářů mě nikdy moc nebavilo. Vždy jsem do nich poctivě zapisovala jen prvních pár měsíců. Po nárůstu pracovních povinností, jsem se donutila vše zorganizovat a začít plánovat. Nejen v pracovním či osobním životě, ale i tady na blogu - články vychází každé úterní ráno.

Nyní už to jsou dva roky, co pravidelně používám diáře a budu je využívat i nadále, protože je skvělé mít všechno hezky naplánované a zorganizované. Nejen, že nezapomenu na žádnou povinnost, ale můžu si je i zpětně prohlédnout.

Dnes už se dají koupit různé druhy diářů a vybrat takový, který vám svým obsahem bude vyhovovat. Pro mě je důležitý i celkový design, ty obyčejné se mi nikdy nelíbily, i když je můžete dozdobit různými samolepkami a trochu je tak "oživit".

V dnešním článku bych vám chtěla ukázat mé diáře na rok 2020, které to "oživení" vůbec nepotřebují, uvnitř jsou hezky barevně zpracované. Motivační diář jsem dostala na spolupráci od e-shopu vesele-veci.sk a velmi pěkně jim za něj děkuji. Je tedy ve slovenském jazyce, ale dá se koupit i v české verzi. Neobyčejný diář jsem si kupovala sama na e-shopu canlistore.com a je v češtině.

Motivační diáře, jak můžete vidět z fotky níže, jsem si kupovala už dříve, protože mám ráda vše, co dokáže povzbudit a nějakým způsobem motivovat. Tyhle diáře to umí dokonale a taky vás donutí zamyslet se nad vaším životem. Od roku 2018 se diář trochu změnil, ale jen minimálně a vždy to byly změny k lepšímu. Místo jedné záložky, diář obsahuje dvě. Přibyla gumička na zavírání a u jednotlivých dnů je více místa na psaní.

Uvnitř i nadále najdete spousty krásných citátů. Zavzpomínáte si na uplynulý rok a zamyslíte se nad tím, co by jste chtěli zlepšit v tom následujícím. V diáři je dost místa na zapisování poznámek, vašich nápadů, ale i cílů, kterých chcete dosáhnout. Najdete v něm státní svátky, školní prázdniny, roční a měsíční plánovače, kalendář ženských a mužských jmen, přehled narozenin a spoustu dalšího.
Jednotlivé dny mají dostatek místa na vaše poznámky. Jediné, kde je místa méně jsou víkendy. Každý nový týden začíná vypsáním týdenních cílů a úplně na začátku najdete, jak se tento motivační diář používá. Vše je srozumitelné, promyšlené a hezky zpracované.

Neobyčejný diář pro neobyčejné lidi je úplně jiný. Po prvním otevření, mi design uvnitř přišel trochu zmatený, ale po bližším prohlédnutí jsem změnila názor a je velmi hezky zpracovaný. Můj prvotní pocit způsobilo asi to, že každá jeho dvojstrana je jiná. Taktéž obsahuje dvě záložky a navíc má na zadní straně kapsu, kde si můžete ukládat různé vizitky, papíry nebo samolepky.

Uvnitř najdete spousty místa na svá předsevzetí, na to, čeho by jste chtěli v daném roce dosáhnout. Na věci, které vám vykouzlí úsměv na tváři. Taky to, co je ve vaší mysli. Dále má v sobě nakreslenou mapu, přehled narozenin a několik prázdných stránek na vaše poznámky.  Uvnitř samozřejmě nechybí ani měsíční plánovač a jednotlivé dny. Taky se sem tam objeví neobyčejný citát. Má vyznačené české, slovenské, rakouské, polské a vtipné svátky, takže víte, kdy je třeba světový den vody, den suchého zipu, mezinárodní den spodního prádla apod.

Tyhle dva diáře nejdou porovnat a říct, který je lepší, oba jsou pěkné a moc hezky zpracované. Vše záleží na vás, co všechno si rádi zapisujete, kolik povinností máte, jakou velikost upřednostňujete a jaký vzhled se vám líbí. Neobyčejný diář je sice větší, ale přijde mi, že má méně prostoru na psaní, pokud tedy chcete využívat jen kolonky k tomu určené. Motivační diář je sice menší, ale toho prostoru na psaní je mnohem více.

Kromě fotek výše se dovnitř diářů můžete podívat prostřednictvím mého videa.

Co vy a diáře? Používáte nebo je nepotřebujete? Líbí se vám některý z těchto dvou?
SHARE:

22 komentářů

  1. Já mám opět diář od holek A Cup Of Style a jsou také vlastně motivační. Tyto mají ale hezkou ilustraci :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ten jsem se taky dívala, ale přišlo mi drahé poslání na Slovensko. :-/

      Vymazat
  2. Wau, toooľko diárov som ja nemala asi za celý život, haha :-D ☁ ☂

    Blog de la Licorne * Instagram * We♥It

    OdpovědětVymazat
  3. Letos mi přibyl také motivační diář, akorát od Albi, o tom druhém jsem ještě neslyšela, ten je moc pěkný. :)

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  4. Jsou to pěkné kousky, ale já si pořídila kalendář a diář jeden mám týdenní a druhý klasický velký a jsem spokojená. :) Stejně do nich nikdy nic nepíšu, ale teď už tam napsané zubaře apod :D
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem do nich dříve nepsala, ale naučila jsem se je využívat a baví mě to. :-)

      Vymazat
  5. Já diáře nepoužívám, kombinuji stolní kalendář na pracovním stole a kalendář v PC. Diáře jsem používala, když jsem byla na VŠ a měla navíc další aktivity a žádné stálé pracovní místo... V průběhu let, co pracuju, jsem se k nim několikrát vracela, ale nakonec jsem je zase opouštěla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zase kalendáře nepoužívám. Líbí se mi, jak každému vyhovuje něco jiného. :-)

      Vymazat
  6. Vyzerajú skvelo, hlavne ten motivačný má úžasný dizajn. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  7. Ooooh, no ty jsou krásné! :O Hrozně hezky se na ně kouká a vždy je obdivuji, ale mně samotné nikdy žádný tištěný diář nevydržel :D :( Používám nudně jen kalendář a poznámky, hahaha. Ale třeba jsem jen nenašla ten správný diář... :-)
    Lola-J.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten diář se ti musí zalíbit, no. Tyhle jsou moc hezké. Já třeba zase kalendáře vůbec nepoužívám. :-)

      Vymazat
  8. Diáře jsou krásné, já mám opět Mocer :) Nicméně Neobyčejný diář je krásný nápad a hodně jsem po něm pokukovala :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  9. Vypadají moc krásně. Já jsem si asi před třemi lety koupila za docela velké peníze krásný diář Filofax, bohužel jsem ho moc dlouho nepoužívala, nejsem na to zvyklá a nenašla jsem si v tom žádný systém. Chci tomu dát ještě šanci a okukuju a hledám na Pinterestu náplně a další věci, tak uvidíme :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, Pinterest. Tam když náhodou zabloudím, dokážu tam strávit i několik hodin. :-D

      Vymazat
  10. Oba dva vypadají skvěle! :)) Věřím, že s nimi budeš mít ten příští mnohem příjemnější :)

    Another Dominika | Ze sekáče

    OdpovědětVymazat
  11. Motivačné diare sú skvelé, tiež ich mám veľmi rada. A tento rok ich dali aj v krásnej modro-zelenej farbe.

    OdpovědětVymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig