úterý 14. ledna 2020

Neobvyklé maskování

Přeji pěkný den.

Každá žena věnuje největší pozornost své pleti. Pravidelně ji čistí, líčí se a dopřává ji péči v podobě různých masek. Myslím, že na intenzivnější péči o ruce a nohy spousta z nás zapomíná.

Já o své ruce i nohy pečuji pravidelně, ale používám pouze krémy na ně určené. Chtěla jsem se více rozmazlit a udělat pořádný odpočinkový den. Proto mě napadlo, že kromě pleťové masky, vyzkouším i masku na ruce a masku na nohy.

Při návštěvě DM drogerie jsem koupila masku na ruce od Neutrogeny a po delším vybírání jsem vzala i masku na nohy od Balei. 


Maska na ruce od Neutrogeny mě zaujala hlavně svým nápisem "1 maska = 1 týden používání krému na ruce". Působí jako zábal, který intenzivně hydratuje a uklidňuje pokožku ruk. Maska je navržena tak, aby zachovala optimální hladinu hydratace, která je zásadní pro hojení pokožky. Je vhodná i pro citlivou pokožku.

Balení obsahuje jeden pár rukavic, které od sebe jednoduše oddělíte. Jako první si umyjte ruce a dobře je osušte. Rukavice jdou bez problémů nasadit a nechávají se působit 10 minut. Aby vám na rukách dobře držely, je nutné je pohodlně utáhnout a pomocí lepítka přilepit (viz foto níže). Tekutina je pouze uvnitř rukavic, takže se nemusíte bát, že všechno kolem sebe upatláte.

Po deseti minutách jsem rukavice sundala. Nadbytečnou tekutinu vmasírovala do pokožky, ale stále byly mé ruce takové kluzké. Tak jsem je ještě otřela do papírového ubrousku, což trochu pomohlo, ale i tak jsem je šla nakonec opláchnout vodou. Musím uznat, že jemnější pokožku jsem ještě neměla. Mé ruce byly hebké, vláčné, dobře hydratované...

Maska neměla žádnou vůni. Po přivonění jsem cítila nepříjemnou vůni gumových rukavic, což mi trochu vadilo.

Co se týká tvrzení, že jedna maska = týden používání krému na ruce. Já s ním souhlasit nemůžu. Ruce jsou sice jemnější, ale není nad pocit právě namazaných ruk. Možná pro někoho, kdo není na krémech vyloženě závislý, bude maska fajn. Já už bez krému na ruce nevydržím.
Taky hodně záleží, jestli umýváte nádobí, jak často myjete ruce mýdlem. Já třeba ještě chodím na aqua aerobic, takže si myslím, že všechny tyhle aktivity funkčnost masky dost snižují. Za zkoušku ale určitě stojí.

Složení masky na ruce. 

Maska od Balei je intenzivní hydratační péče o nohy. Svěží vůně s extraktem z limetky a hodnotným avokádovým olejem ošetří namáhanou kůži na vašich chodidlech.

Maska na nohy obsahuje jeden pár ponožek. Nádherně voní po citrusech.
Jako první je opět nutné si nohy umýt a vysušit. Ponožky od sebe jednoduše oddělíte a navlečete je na chodidla. Aby ponožky nepadaly, je nutné použít přiložené lepící papírové pásky. U nich jsem měla jediný problém, že na ponožkách moc dobře nedržely. Doba působení je tu trochu delší, 20 minut.

Poté jsem ponožky sundala a nadbytečnou tekutinu vmasírovala do pokožky. Na nohou mi prvotní kluzký pocit vůbec nevadil. Právě naopak, tu jsem si ho užívala.
Po sundání jsem měla nohy jemné, hladké, dobře hydratované, jako bych zrovna přišla z wellnessu, kde se o mé nožky staraly několik hodin. A stačilo na to pouhých 20 minut. Akorát, jestli máte chodidla zanedbané, doporučuji použít pemzu.

Složení masky na nohy. 

Kdybych to tak měla shrnout, byl to příjemný relax. Obě masky měly podobné účinky. Pokožka byla jemná a hydratovaná. Jen trošičku více jsem byla spokojenější s maskou na nohy. Tu si dopřeji určitě častěji. 

Co vy a péče o ruce a nohy? Používáte podobné masky? 
SHARE:

26 komentářů

  1. Ahoj Martinka,
    super recenzia, asi zbehnem do DM-ka pre masku na nohy :-)
    Ruky mám veľmi suché, tam asi už nepomôže nič okrem stáleho krémovania... paradoxne pleť mám mastnú.
    Pekný deň,
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Aďka, děkuji. Maska na nohy byla fajn, tu ti můžu doporučit. :-)

      Vymazat
  2. Tak tyhle masky jsem nikdy nezkoušela, vlastně zatím jsem zkoušela vždy jen ty obličejové, ale vypadají zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě taky. Proto jsem si řekla, že vyzkouším zase něco nového. :-)

      Vymazat
  3. Zaujala mne maska na nohy. tu možná zkusím.

    OdpovědětVymazat
  4. Žádné takovéto masky jsem ještě nezkoušela, ale značce Neutrogena docela věřím, tak je mi jasné, že ani ta maska nebyla špatná :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neutrogena je skvělá značka. Kdysi jsem od ní měla nějaký krém a byla jsem nadmíru spokojená. :-)

      Vymazat
  5. JJ masky na chodidla i na ruce jsem měla loni v létě od SEphory a byla jsem moc spokojená. Zrovna tyto dvě jsem dnes zahlédla jako novinky v DMku ☺♥, budu muset také vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani nevím, že se jedná o novinky, ale je to možné. Od Sephory jsem ještě nic neměla.
      Povídání nejen o kosmetice

      Vymazat
  6. Já měla masku na nohy jen jednou, ale takovou tu, že se sloupne a obnoví celá kůže :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, poznám. Nad tou přemýšlím, že si ji koupím před létem. :-)

      Vymazat
  7. Já měla kdysi masku na ruce od jiné značky a byla docela fajn, ale pro hodně suché ruce to nemělo žádný efekt. Masku na nohy asi vyzkouším :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tahle maska na ruce byla fajn. Ale není nad pocit právě namazaných ruk. :-)

      Vymazat
  8. Z času na čas si takúto masku kúpim ale som skôr krémiková.
    xxx Alexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  9. Hmmm, masky na ruce bych asi nevyužila. Já si ruce ani nemusím mazat a mam je furt dost jemný. Ale na léto ta maska na nohy? Dobrej nápad, protože otevřená bota si žádá krásné nožky! Díky za tip, asi půjdu do té na nohy. Ale až za pár měsíců :D.

    Verča ze Ztracena v Praze | 5 ANIMOVANÝCH SERIÁLŮ, CO MĚ BA | NETFLIX

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ti závidím. Já už se bez krému na ruce neobejdu. A maska na nohy je fajn. Před létem bych chtěla jít do té, co se ti po ní obnoví celá kůže. :-)

      Vymazat
  10. Ahojky,
    zrovna dneska jsem si koupila tu masku na ruce:-) Ale byla jsem v Rossmannu, takže pro bale budu muset dojít do DM. Určitě si ji koupím, recenze vypadá dobře:-)Já si ráda dopřávám tyto masky na ruce a nohy, je to taková nadstavba ke krémům a příjemný relax:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tak to je super. Myslím, že budeš spokojená. Ona byla fajn, jen já prostě potřebuju krémy. :-))

      Vymazat
  11. Masku na ruce ani na nohy jsem ještě nezkoušela. Ale brala bych tu na nohy, protože mívám hodně suché paty. Tak děkuji za tip :-)

    Ketrin ~ Vnímej blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem je měla poprvé. Do té masky na nohy půjdu znovu, ale možná vyzkouším zase nějakou jinou. Bylo to fajn. :-)

      Vymazat
  12. Hm. to zní docela zajímavě, nikdy jsem nepřemýšlela nad takovou maskou, možná bych své myšlenky mohla přesměrovat a i já sama si takový relax dopřát.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  13. Mám z DMKa tu masku, kdy by se ti měly jakoby vyloupnout nový nohy, no ale zatím jsem nesebrala odvahu 😃

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím, kterou myslíš. Tu bych nechala na později. Kdy se pomalu bude dát chodit v sandálkách. Tak nějak předtím. Taky jsem už nad ní přemýšlela. :-)

      Vymazat

Doufám, že se vám článek líbil a děkuji za každý komentář.

BLOGGER TEMPLATE CREATED BY pipdig